ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Η Γραμματεία Ισότητας Φύλων ΠΟΜΕΝΣ, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας Φυλών, σας ενημερώνει   ότι υπάρχει αύξηση των περιστατικών βίας, λόγω της αναγκαστικής συμβίωσης που επιβάλλει ο κατ’ οίκον περιορισμός, στην προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοΐού COVID-19.

 Η ενδοοικογενειακή βία αποτελεί έκφανση αφανούς εγκληματικότητας,  με θύματα αδύναμα άτομα, που δεν μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Η ενδοοικογενειακή βία διώκεται αυτεπάγγελτα  και τιμωρείται από τις διατάξεις του Ν. 3500/2006.

Ως εκ τούτου η Γραμματεία Ισότητας Φυλών θα συνεχίσει, μαζί με όλους τους φορείς, τον αγώνα για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας και την προστασία των θυμάτων.

Οι γραμμές και τα σημεία αναφοράς, που λειτουργούν είναι:

  • Η τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 λειτουργεί δωρεάν  24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο και δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες θύματα βίας ή σε τρίτα πρόσωπα να επικοινωνήσουν άμεσα με έναν φορέα αντιμετώπισης της έμφυλης βίας. Αν δεν μπορείτε να τηλεφωνήσετε, στείλτε email στο l
  • Η τηλεφωνική γραμμή 197 του  Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης ekka.org.gr
  • Η τηλεφωνική γραμμή 10306, που ξεκίνησε το Υπουργείο Υγείας και οργανώνεται υπό τις επιστημονικές κατευθύνσεις και την εποπτεία της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών».  https://eody.gov.gr
  • Οι εισαγγελικές αρχές ή το αστυνομικό τμήμα της περιοχής σας, καθώς και το δωρεάν τηλέφωνο 100 της Άμεσης Δράσης.
  • Η τηλεφωνική γραμμή 2109700814 του Ελληνικού Δικτύου Γυναικών Ευρώπης  http://enowhumanrights.gr

Πληροφορίες Γραμματείας Ισότητας Φύλων κ. Αικατερίνη Κιουρτσίδου τηλ. 6983513068

Η Γραμματεία Ισότητας Φύλων στέλνει σε όλους τους συναδέλφους, το μήνυμα

ΕΙΣΤΕ ΔΥΝΑΤΟΙ  ΕΧΕΤΕ ΦΩΝΗ  ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟΙ

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δημήτριος Ρώτας
Επγός (ΥΔΚ)

 

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γεώργιος Θεοδώρου
Τχης (ΠΖ)

 

Facebook