ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

             Η  ΠΟΜΕΝΣ και η Γραμματεία Ισότητας Φύλων της από την πρώτη στιγμή στήριξαν την Ολυμπιονίκη και Αξιωματικό Σοφία Μπεκατώρου στις σοβαρότατες καταγγελίες στις οποίες προέβη, και κάλεσαν τη Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να θεσπίσει μηχανισμούς αποτροπής αντίστοιχων περιστατικών, τόσο με τις απαραίτητες ενέργειες ευαισθητοποίησης και πρόληψης, όσο και με την αδιαπραγμάτευτη βούληση μη αποσιώπησης  περιστατικών και την αυστηροποίηση των ποινών κατά των δραστών, όσο «ψηλά» κι αν βρίσκονται.

             Μια μόλις ημέρα μετά, άλλη μια σοβαρότατη καταγγελία ήρθε στο φως της δημοσιότητας, που αγγίζει ευθέως αυτή τη φορά τον ευαίσθητο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων.

             Η δημοσιογράφος Ιωάννα Ηλιάδη, κατήγγειλε την παρενόχλησή της το 1994 από πρώην Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας. Για αυτή της την καταγγελία, η κα Ηλιάδη την επομένη μέρα, έπεσε θέμα χυδαίας σεξιστικής επίθεσης στο διαδίκτυο.

             Η ΠΟΜΕΝΣ και η Γραμματεία Ισότητας Φύλων εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή της στην δημοσιογράφο Ιωάννα Ηλιάδη και καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση σε βάρος της από άτομο που εξευτελίζει την έννοια του συνδικαλισμού. Ανεξάρτητα από τις όποιες μεταξύ μας διαφορές, είναι προφανές ότι σε τόσο σοβαρά ζητήματα, που άπτονται των θεμελιωδών αρχών μας, η στήριξη της Ομοσπονδίας μας είναι αδιαπραγμάτευτη.

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δημήτριος Ρώτας

 

Για τη Γραμματεία Ισότητας Φύλων

Αικατερίνη Κιουρτσιδου
Γραμματέας

 

Facebook
Αρέσει σε %d bloggers: