ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΜΕΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ

Παγκόσμια Ημέρα Αντρός

Η 19η Νοεμβρίου έχει πλέον καθιερωθεί σε περισσότερες από 70 χώρες, ως η Παγκόσμια Ημέρα του Άνδρα, η οποία αναμένεται να αναγνωριστεί επισήμως και από τον ΟΗΕ. Η ημέρα του Άνδρα κάθε χρόνο έχει και διαφορετική θεματολογία βασισμένη σε ένα από τους έξι πυλώνες της, οι οποίοι είναι :

α.  Η προώθηση θετικών μοντέλων ανδρών, οι οποίοι δεν είναι μόνο αστέρες του κινηματογράφου και αθλητές, αλλά καθημερινοί εργαζόμενοι που ζουν αξιοπρεπείς και ειλικρινείς ζωές.

β.   Οι θετικές συμβολές των ανδρών στην κοινωνία, στην κοινότητα, στην οικογένεια, στον γάμο, στην παιδική μέριμνα και στο περιβάλλον.

γ.   Η υγεία και η ευημερία των ανδρών σε κοινωνικό, συναισθηματικό, φυσικό και πνευματικό επίπεδο.

δ. Οι διακρίσεις εις βάρος των ανδρών στους τομείς των κοινωνικών υπηρεσιών, των κοινωνικών στάσεων και προσδοκιών αλλά και του νόμου.

ε.  Η βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο φύλων και η προώθηση της ισότητας και τέλος

στ. Η δημιουργία ενός ασφαλέστερου και καλύτερου κόσμου όπου οι άνθρωποι μπορούν να είναι ασφαλείς για να αναπτυχθούν και να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους.

Με την αφορμή της Παγκόσμιας Ημέρας του Άνδρα, οφείλουμε όλοι να αναγνωρίσουμε τον σημαντικό ρόλο και τη συνεισφορά του άνδρα στον ανθρώπινο πολιτισμό και την κοινωνία, με ιδιαίτερη έμφαση στην οικογένεια, τον γάμο και τη φροντίδα των παιδιών, αλλά και στο περιβάλλον των Ενόπλων Δυνάμεων.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δημήτριος Ρώτας
Επγός (ΥΔΚ)

 

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γεώργιος Θεοδώρου
Τχης (ΠΖ)

 

Facebook