ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

          Την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση  αντιπροσωπείας του Τομέα Ισότητας Φύλων ΠΟΜΕΝΣ με την Γενική Γραμματέα Ισότητας Φύλων κ. Μαρία Συρεγγέλα.

           Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα και στο πλαίσιο της έναρξης συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων, προκειμένου να τεθούν υπόψη μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν τα εν ενεργεία στελέχη.

           Ειδικότερα, κατά τη συνάντηση διατυπώθηκε η διάθεση του Τομέα Ισότητας Φύλων της ΠΟΜΕΝΣ, να αναδείξει στην Πολιτική Ηγεσία, εν όψει του επικείμενου νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, την προοπτική θεσμοθέτησης της μιας επί πλέον ημέρας άδειας το χρόνο για τις γυναίκες στρατιωτικούς, για να υποβάλλονται σε γυναικολογικό έλεγχο, όπως πρόκειται να θεσμοθετηθεί στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

           Συζητήθηκε, επίσης το θέμα της διαφορετικής αντιμετώπισης των τριών Επιτελείων για τα στελέχη που είναι γονείς μονογονεϊκών οικογενειών  και εκτελούν 24ωρη υπηρεσία ή κυλιόμενο ωράριο.

           Ιδιαιτέρως τονίσθηκε η αναγκαιότητα ενημέρωσης του μέγιστου δυνατού προσωπικού των Ενόπλων δυνάμεων για τις δομές του δικτύου της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ) για την καταπολέμηση της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας μέσω:

             – Της Τηλεφωνικής Γραμμής SOS 15900,

             – Τα Συμβουλευτικά Κέντρα Στήριξης Γυναικών που υφίστανται ή κινδυνεύουν να υποστούν έμφυλη βία

             – Τους Ξενώνες Φιλοξενίας Γυναικών.

           Τέλος και βάση όλων των παραπάνω, συμφωνήθηκε η έναρξη της συνεργασίας μεταξύ των δυο φορέων, καθώς και η διοργάνωση Ημερίδων ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης του στρατιωτικού προσωπικού, για ζητήματα που αφορούν την έμφυλη ανισότητα και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.

 Για την Εκτελεστική Γραμματεία

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δημήτριος Ρώτας
Επγός (ΥΔΚ)

 

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γεώργιος Θεοδώρου
Τχης (ΠΖ)

 

Facebook