ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ., έχει αναδείξει επανειλημμένα το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες Στρατιωτικοί, τόσο ως προς την εύρεση κατοικίας για την στέγαση των οικογενειών τους, όσο και ως προς την καθιέρωση αντικειμενικών κριτηρίων για την στέγαση αυτών, στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΟΑ, ΣΟΜΥ, ΣΟΕΠΟΠ, ΟΣΕΑΑΥ κλπ), καταθέτοντας δέσμη προτάσεων για την επίλυση του.

Στο πλαίσιο αυτό χαιρετίζουμε την απόφαση του Αρχηγού ΓΕΣ με την οποία καθορίζεται τριετής η διάρκεια συνεχούς στέγασης των στελεχών του ΣΞ στα Οικήματα ΣΟΑ, ΣΟΜΥ, ΣΟΕΠΟΠ. Η συγκεκριμένη απόφαση υιοθετεί  πλήρως συγκεκριμένη πρόταση της Αντιπροεδρίας Μέριμνας Προσωπικού της Ομοσπονδίας μας, την οποία είχαμε καταθέσει με τα:

α. υπ΄αριθμό 122/10-06-20 (παραγρ, ζ΄) https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1148-pomens-stegasi-prosopikoy-lyseis-yparxoun

β. υπ΄αριθμό 25/07-02-22 https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1789-3 σχετικά έγγραφα μας.

Τονίζουμε δε ότι η ΠΟΜΕΝΣ με αίσθημα ευθύνης έναντι των μελών της και εκπροσωπώντας το σύνολο των εν ενεργεία στρατιωτικών έχοντας  καταθέσει, ένα ολοκληρωμένο πλέγμα προτάσεων προκειμένου να θέσει προς συζήτηση και περαιτέρω διαβούλευση, προτάσεις τροποποίησης των κανονισμών των Γενικών Επιτελείων που καθορίζουν το πλαίσιο στέγασης των Στρατιωτικών θα συνεχίζει να μάχεται δυναμικά δικαιώνοντας καθημερινά τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων μας.

Προτείνεται παράλληλα, η σύσταση ομάδας εργασίας αποτελούμενη από προσωπικό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, των Γενικών Επιτελείων και εκπροσώπους της Ομοσπονδίας μας, για την επεξεργασία αυτών των προτάσεων και την κατάθεση ενός πλήρους σχεδίου αντιμετώπισης του θέματος.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δημήτριος Ρώτας
Ασμχός (ΥΔΚ)

 

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γεώργιος Κυριακάκης
Ανχης (ΕΜ)

 

Facebook
Αρέσει σε %d bloggers: