ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ  Ε.Σ.ΠΕ.E.ΛΕΣ  ΜΕ ΤΟΝ  ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΥΤΙΚΗΣ
ΛΕΣΒΟΥ κ. ΒΕΡΡΟ ΤΑΞΙΑΡΧΗ

Την Παρασκευή 06 Δεκεμβρίου 2019, αντιπροσωπεία του ΔΣ της Ένωσής μας, πραγματοποίησε  εθιμοτυπική συνάντηση γνωριμίας με τον νέο Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου κ. Βέρρο Ταξιάρχη, στο πλαίσιο συναντήσεων της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕΣ., με σκοπό την ενημέρωση φορέων της πολιτείας για τις δράσεις και τα προβλήματα των μελών της Ένωσης.

Στην συνάντηση παραβρέθηκε εκ μέρους του Δ.Σ. της Ένωσης ο Αντιπρόεδρος της «Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕΣ.» Σταμάτιος Κατσαμπής, ο Γεν. Γραμματέας Θεόδωρος Κουτσίδης και ο Αν. Γεν Γραμματέας Δημήτριος Ιωαννίδης.

Το Δ.Σ. της ένωσης μας συνεχάρη το Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου για την εκλογή του και του ευχήθηκε μια γόνιμη και επιτυχή θητεία για το νησί μας.

Η συνάντηση διεξήχθη σε θερμό κλίμα και συζητηθήκαν προβλήματά που αντιμετωπίζουν στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, κυρίως τα νεοεισερχόμενα στην προσπάθειά τους για εξεύρεση κατοικίας λόγω έλλειψης των διαθέσιμων κατοικιών κυρίως στην πόλη της Μυτιλήνης, από την κορύφωση του μεταναστευτικού – προσφυγικού προβλήματος αλλά και του φαινομένου AirBNB.

Επίσης συζητήθηκε και η κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Υποδοχής Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Μόριας. Ο Αντιπρόεδρος και τα μέλη της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕΣ ζήτησαν τη στήριξη και έλαβαν την διαβεβαίωση από τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου ότι θα συμβάλει και ο ίδιος προσωπικά στην προώθηση του πάγιου αιτήματος της Ομοσπονδίας μας της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ., για πλήρη απεμπλοκή του Στρατιωτικού προσωπικού από τα HOT SPOT – ΚΥΤ της χώρας (εν προκειμένω της Μόριας), έτσι ώστε τα στελέχη να αφοσιωθούν  στην αποστολή τους που δεν είναι άλλη από το να εξασφαλίζουν την άμυνα της Χώρας, να υπερασπίζουν την Εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδας.

Ο κ. Δήμαρχος τόνισε την αναγκαιότητα ύπαρξης του σωματείου μας για την εκπροσώπηση των εν ενεργεία στρατιωτικών που υπηρετούν σε Μονάδες που εδρεύουν στην Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου και ειδικά σε περιοχές ευθύνης του Δήμου Δυτικής Λέσβου, δήλωσε συμπαραστάτης και αρωγός στην προσπάθεια μας, τονίζοντας πως η πόρτα του γραφείου του θα είναι πάντα ανοιχτή.

Και οι δύο πλευρές δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τις επαφές τους με επαναλαμβανόμενες επισκέψεις και συνεχόμενες ενημερώσεις σε τακτά διαστήματα.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ευστράτιος Χαραλαμπέλλης
Υπλγός (ΤΔ)

 

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Θεόδωρος Κουτσίδης
Τχης (ΑΠΒ)

 

https://www.espeeles.gr/wp-content/uploads/2019/12/2019-AΝΑΚOIΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ-ΓΙΑ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ-ΜΕ-ΔΗΜΑΡΧΟ-ΔΥΤΙΚΗΣ-ΛΕΣΒΟΥ.pdf

Facebook