8 ΜΑΡΤΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

 

Ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας συμπίπτει με τις αποκαλύψεις στην χώρα μας, για κακοποιήσεις και σεξουαλικές παρενοχλήσεις γυναικών, στον χώρο εργασίας.

Η Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας εορτάζεται εφέτος εν μέσω πανδημίας. Μιας πανδημίας που για όλους αποτελεί μια επώδυνη εμπειρία και οξύνει τα προβλήματα του γυναικείου φύλου.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αφιερώνει την φετινή Ημέρα της Γυναίκας στον παγκόσμιο αγώνα τους κατά της κρίσης του COVID-19. Οι γυναίκες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς αποτελούν την πλειοψηφία των εργαζομένων που απασχολούνται στις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης.

Η Γραμματεία Ισότητας Φύλων ΠΟΜΕΝΣ αφιερώνει αυτή την ημέρα:

Στις γυναίκες αγωνίστριες…

Στις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων …

Στις γυναίκες που βρήκαν το θάρρος να καταγγείλουν κακοποιητικές συμπεριφορές …

Και όλως ιδιαιτέρως, με συναισθηματική φόρτιση, η Γραμματεία μας αφιερώνει αυτή την ημέρα,

Στη μνήμη της εξαίρετης συναδέλφου μας, Δήμητρας Λ., μητέρας δύο παιδιών, που εργαζόταν στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορονοϊού, στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών και έχασε τη ζωή της.

Σήμερα, μερικούς μήνες μετά τον άδικο χαμό της Δήμητρας, αποτιούμε φόρο τιμής στις γυναίκες που πρωτοστατούν στη μάχη κατά του Covid 19 στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Για τη Γραμματεία Ισότητας Φύλων

Αικατερίνη Κιουρτσίδου
Γραμματέας

 

Facebook
Αρέσει σε %d bloggers: