ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

           Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

           Σε μία από τις πιο ταραχώδεις συνεδριάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, συζητήθηκαν χθες οι υποθέσεις του ειδικού μισθολογίου των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.

           Ο Πρόεδρος της ΠΟΜΕΝΣ μαζί με το νομικό σύμβουλο της Ομοσπονδίας μας Αλκιβιάδη Ευαγγελάτο, βρίσκονταν από το πρωί στην κατάμεστη αίθουσα του Δικαστηρίου προκειμένου, μαζι με τις Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας, να καταδείξουμε την αντισυνταγματικότητα του ειδικού μισθολογίου του ν. 4472/2017.

           Η υπόθεση του ειδικού μισθολογίου συζητήθηκε περί ώρα 18:30 το απόγευμα και το Δικαστήριο έδωσε προθεσμία στους διαδίκους προκειμένου μέχρι τις 24.1.2020 να αναπτύξουν περαιτέρω τους ισχυρισμούς τους.

           Επισημαίνουμε ότι παρά τις σχετικές ανακοινώσεις που διαβάσαμε σήμερα από γνωστούς κύκλους παραπληροφόρησης, στο Δικαστήριο δεν παραστάθηκε άλλη Ομοσπονδία υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις.

           Η Ομοσπονδία μας, σε πείσμα όσων υπερασπίζονταν στη Βουλή προ δύο ετών το νέο μισθολόγιο, συνεχίζει τον αγώνα για την αποκατάσταση των αποδοχών των εν ενεργεία στρατιωτικών. Οι στρατιωτικοί έχουν μνήμη, κρίση και αξιοπρέπεια.

            Για την Εκτελεστική Γραμματεία

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δημήτριος Ρώτας
Επγός (ΥΔΚ)

 

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γεώργιος Θεοδώρου
Τχης (ΠΖ)

 

Facebook