ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Την Τρίτη 20/10/20 αντιπροσωπεία της ΠΟΜΕΝΣ αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Δημήτριο Ρώτα, τον Αντιπρόεδρο Βασίλη Λάμπρου, τον Πρόεδρο της Συμβουλευτικής Επιτροπής Ε.Δ. & Σ.Α Κωνσταντίνο Χατζηδημητρίου και τον Αναπληρωτή Πρόεδρο Ιωάννη Σπαράγγη, επισκέφτηκε τα Γραφεία του ΕΦΚΑ και ειδικότερα το Τμήμα Στρατιωτικών Συντάξεων.

Σκοπός της επισκέψεως ήταν η ενημέρωση μας για την πορεία έκδοσης των στρατιωτικών συντάξεων, ειδικά των εκκρεμουσών της περιόδου 2017-2019, μετά από την ενίσχυση του Τμήματος με προσωπικό των Ε.Δ. , πρόταση την οποία είχε καταθέσει η ΠΟΜΕΝΣ.

Κατά την ενημέρωση που είχαμε από την προϊσταμένη του Τμήματος κα. Παπαγεωργίου διαπιστώσαμε την ικανοποίηση και τον θαυμασμό των οργάνων του ΕΦΚΑ, για την γρήγορη ενσωμάτωση του στρατιωτικού προσωπικού στις απαιτήσεις του Φορέα, την συνεχή επιθυμία για ενημέρωση και εκπαίδευση επί του αντικειμένου, την επίδειξη της στρατιωτικής οργάνωσης και προθυμίας και εργατικότητας που αποτελούν την καλύτερη διαφήμιση για την αποτελεσματικότητα των προσωπικού του ΥΠΕΘΑ.

Κατά την συζήτηση ενημερωθήκαμε ότι:

  • Οι νέες συντάξεις βγαίνουν πλέον μέσα σε ένα μήνα δηλ. αιτήσεις που έφτασαν στον ΕΦΚΑ τον Σεπτέμβριο του 2020 εκκαθαριζόταν κατά την επίσκεψη μας.
  • Οι συντάξεις της περιόδου 2017-2019 έχουν εκκαθαριστεί σχεδόν και για το έτος 2018 και προχωράνε.
  • Με την ολοκλήρωση των εκκρεμουσών συντάξεων της περιόδου 2017-2019 θα ξεκινήσει η έκδοση των Διαταγών των Διοικητικών Αποκαταστάσεων και λοιπών Πράξεων που χρονίζουν από το 2017 και μετά.

Η ΠΟΜΕΝΣ και η Συμβουλευτική Επιτροπή, θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στα στελέχη που βοηθούν να πετύχει αυτό το εγχείρημα προς όφελος των συναδέλφων μας.

Είναι μεγάλη τιμή για όλους μας τα καλά λόγια και η καλή εικόνα που χτίσατε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και σε ένα, εντελώς, άγνωστο Εργασιακό Τομέα. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

Η επιτυχημένη αυτή συνεργασία των Υπηρεσιών των δύο Υπουργείων θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα εξακολουθήσει προς όφελος των συναδέλφων μας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δημήτριος Ρώτας
Επγός (ΥΔΚ)

 

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γεώργιος Θεοδώρου
Τχης (ΠΖ)

 

Facebook