ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Η Ομοσπονδία μας προέβη σε υποβολή της υπ’ αριθ. 1594566536/2020 αναφοράς προς την Εθνική Αρχή Διαφάνειας αναφορικά με το συνέδριο στρατιωτικών που είχαν διοργανώσει οι πρωτοβάθμιες Ενώσεις της σημερινής ΠΟΕΣ στο Ναύπλιο στις 30.3.2019.

Με την αναφορά αυτή ζητείται να διερευνηθεί η  διαδικασία κάλυψης δαπανών από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το κόστος της διοργάνωσης του συνεδρίου, και συγκεκριμένα αν αυτό ανήλθε σε 49.883,69€,  όπως προκύπτει από επίσημα στοιχεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε όλοι οι Έλληνες, τέτοια ποσά για συνέδρια και εκδηλώσεις, εφόσον αληθεύουν, προκαλούν ζάλη. Είναι ευνόητο ότι τόσο οι δημόσιοι φορείς όσο και οι φορείς θεσμικής εκπροσώπησης των στρατιωτικών οφείλουμε να τηρούμε απόλυτη διαφάνεια και να αποτελούμε παράδειγμα χρηστής και συνετής διαχείρισης.

Η ΠΟΜΕΝΣ είναι αποφασισμένη να διαφυλάξει την νομιμότητα και δεν θα αφήσει να υπάρχει οποιαδήποτε κηλίδα στη λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος.

Αναμένουμε από τις αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν σε βάθος τη συγκεκριμένη υπόθεση και να μην μείνει κανένα ερωτηματικό αναπάντητο, από όσα εύλογα δημιουργούνται.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δημήτριος Ρώτας
Επγός (ΥΔΚ)

 

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γεώργιος Θεοδώρου
Τχης (ΠΖ)

 

 

Facebook