ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

     Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

                Η Ομοσπονδία μας προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προκειμένου οι ειδικές κατηγορίες συναδέλφων που χρήζουν ειδικής μέριμνας και προστασίας (πολύτεκνοι, μονογονείς, στελέχη με σύζυγο ή τέκνα με αναπηρία κλπ) να απολαμβάνουν το αμετάθετο και να υπηρετούν στον τόπο προτίμησής τους χωρίς αστερίσκους και εξαιρέσεις.

                Δυστυχώς, η μέχρι σήμερα εμπειρία έχει δείξει ότι οι «σοβαρές υπηρεσιακές ανάγκες» έχουν αποτελέσει συχνά την δικαιολογία για την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των εν λόγω ευαίσθητων κατηγοριών.

                Παράλληλα η Ομοσπονδία μας ζητά από το Ανώτατο Δικαστήριο να εφαρμοστεί επιτέλους ο νόμος που προβλέπει την παρουσία εκπροσώπων – παρατηρητών στα Συμβούλια Μεταθέσεων, μια διάταξη που παραμένει ανενεργός και ανεφάρμοστη εδώ και πάνω από πέντε χρόνια.

                Η ΠΟΜΕΝΣ, όπως κάνει πάντα, προσφεύγει στη Δικαιοσύνη και διεκδικεί δυναμικά για την προάσπιση των συμφερόντων όλων των συναδέλφων.

                Η θεσμική εκπροσώπηση δυναμώνει μέρα με την ημέρα, μέσα από την εγγραφή μας στις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις https://www.pomens.gr/aitisi-eggrafis

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δημήτριος Ρώτας
Ασμχός (ΥΔΚ)

 

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γεώργιος Θεοδώρου
Τχης (ΠΖ)

 

Facebook
Αρέσει σε %d bloggers: