ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

            Η ενότητα στους κόλπους της θεσμικής εκπροσώπησης ήταν και είναι προτεραιότητα της ΠΟΜΕΝΣ.

            Στην χθεσινή διαρκή επιτροπή Άμυνας της Βουλής, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, επισήμανε με τον πλέον επίσημο τρόπο την ανάγκη για ενότητα, ομοψυχία και ενδυνάμωση της θεσμικής εκπροσώπησης των εν ενεργεία στρατιωτικών, καλώντας για ακόμη μια φορά, στα τελευταία 3 χρόνια, όλες τις πρωτοβάθμιες Ενώσεις που ακόμη δεν είναι μέλη της ΠΟΜΕΝΣ να ενσωματωθούν σε αυτή, σεβόμενες τις δικαστικές αποφάσεις.

            Επιπλέον, ο Πρόεδρος της ΠΟΜΕΝΣ υπενθύμισε την τροπολογία που είχε καταθέσει, επί Υπουργίας κ. Αποστολάκη, ο τ. Υπουργός και Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. Ανδρέας Λοβέρδος, την οποία είχε αποδεχτεί και το κόμμα της ΝΔ, προτείνοντας στον κ. ΥΕΘΑ να την αξιολογήσει και αν την εγκρίνει να τη συμπεριλάβει στο υπό ψήφιση Νομοσχέδιο ώστε να επέλθει η κανονικότητα και ηρεμία στον χώρο της θεσμικής εκπροσώπησης των ΕΔ.

             Άλλωστε ο τότε θεσμικός Τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ κ. Βασίλης Κικίλιας μαζί με άλλους κοινοβουλευτικούς της σημερινής κυβέρνησης, κατά την συζήτηση του νόμου 4910/19 είχαν δεσμευθεί ότι η ΝΔ θα καταργήσει την τροπολογία – διχόνοια, την τροπολογία των πολλών Ομοσπονδιών.

             Σήμερα δίνεται στην Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας, η ευκαιρία να κάνει πράξη την δέσμευση του κόμματος της και να τερματίσει τις προσπάθειες διχασμού των στρατιωτικών.

              Γιατί ο εν ενεργεία στρατιωτικός χρειάζεται για θεσμική του εκπρόσωπο την μία Ομοσπονδία, που δεν έχει εξαρτήσεις ( πολιτικές – δημοσιογραφικές ). Την μία Ομοσπονδία που αποφάσισε η δικαιοσύνη και όχι κάποια κυβέρνηση. Την μία Ομοσπονδία που δεν προέκυψε από τροπολογία κόμματος.

 Για την Εκτελεστική Γραμματεία

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δημήτριος Ρώτας
Επγός (ΥΔΚ)

 

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γεώργιος Θεοδώρου
Τχης (ΠΖ)

 

Facebook