Αξιότιμοι κκ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

 1.   Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, ως αποδέκτρια νεότερης επιστολής από την Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ), επανέρχεται στο θέμα της διέλευσης των στρατιωτικών από Σταθμούς Διοδίων και ιδιαίτερα της διέλευσης στην Υποθαλάσσια σήραγγα Ακτίου.

2.   Σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στο (α) σχετικό, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής κατά την συνάντηση του με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ. Στράτο Ιωάννου, τοποθετήθηκε θετικά στην πρόταση του Περιφερειάρχη για την θέσπιση κάρτας ημέρας σε όσους διαμένουν στις όμορες περιοχές, ανταποκρινόμενος στο πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, για έκπτωση στα διόδια της Υποθαλάσσιας σήραγγας Πρέβεζας – Ακτίου.

3.   Η υλοποίηση της ανωτέρω πρότασης θα έχει ως αποτέλεσμα, την δωρεάν διέλευση των κατοίκων κατά την επιστροφή τους προς τον τόπο διαμονής τους (δηλαδή 50% έκπτωση). Στην εν λόγω πρωτοβουλία θα πρέπει να συμπεριληφθούν τα στελέχη που υπηρετούν στο στρατιωτικό Α/Δ Ακτίου και διαμένουν στην Περιφέρεια Ηπείρου, λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι οι στρατιωτικοί που μετακινούνται προς την Μονάδα για την εκτέλεση των 24ώρων υπηρεσιών τους, επιστρέφουν στην κατοικία τους την επόμενη ημέρα.

4.   Επιπρόσθετα ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ προτείνουμε να ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες, στο πλαίσιο των προτάσεων που έχουμε καταθέσει με τα(β) https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1011-pomens-doste-epitelous-lysi-stis-metakiniseis-tou-stratiotikoy-prosopikoy-diodia-m-m-mκαι (γ) σχετικά https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1093-pomens-ziteitai-lysi-stin-eleytheri-dielefsi-ton-stratiotikon-apo-stathmoys-diodion-logo-tou-covid-19, για τα θέματα διελεύσεων από Σταθμούς Διοδίων και μετακινήσεων με τα ΜΜΕ όλων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αξιότιμοι κκ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

5.   Τα παραπάνω μέτρα θεωρούνται επιτακτικά καθόσον αμβλύνουν τις υφιστάμενες αυξημένες υπηρεσιακές και όχι μόνο, υποχρεώσεις των εν ενεργεία στρατιωτικών, αλλά και διότι περιστέλλουν περαιτέρω το κόστος του οικογενειακού προγραμματισμού λόγω των υπαρχουσών δημοσιονομικών δεδομένων, ώστε εν τέλει τα στελέχη να συνεχίσουν προσηλωμένα αλλά κυρίως με ασφάλεια, το υψηλού σκοπού έργο τους.

6.  Κατόπιν των ανωτέρω καλούμε τις Πολιτικές Αρχές που κοινοποιείται το παρόν να εξετάσουν με προσοχή τα εν λόγω θέματα, σε συνεργασία με την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και να πράξουν αναλόγως προς την επίλυση τους. 

7.  Εισηγητής θέματος: Αναπληρωτής Οργανωτικός Γραμματέας: Υπσγός (ΤΣΕ) Λεμονιάς Απόστολος, τηλέφ. 6983511103.

8. Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Επισμηναγός (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλέφ. 6983503377.

 

Μετά τιμής
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δημήτριος Ρώτας
Επγός (ΥΔΚ)

 

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γεώργιος Θεοδώρου
Τχης (ΠΖ)

 

Facebook