Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

      1. Η Ομοσπονδία μας γίνεται δέκτης μηνυμάτων του συνόλου των Ενώσεων μελών μας οι οποίες μας μεταφέρουν την απογοήτευση των συναδέλφων μας του Στρατού Ξηράς μετά τα έγγραφα των Κλάδων (Στρατού – Ναυτικού – Αεροπορίας ) των Ενόπλων Δυνάμεων σχετικά με την αποζημίωση για τις υπηρεσίες αυξημένης επιφυλακής του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως το είχαμε ζητήσει με το https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1218-pomens-ektakti-apozimiosi-sta-stelexi-ton-ed-katavoli-nyxterinis-apasxolisis.

      2. Με έκπληξή μας βλέπουμε ότι υπάρχει πολύ λιγότερη αποζημίωση στο προσωπικό του Στρατού Ξηράς το οποίο λαμβάνει κάτω από το μισό  από την αποζημίωση  των άλλων Κλάδων ακόμα και από το πολιτικό προσωπικό αυτών.

      3. Να σας υπενθυμίσουμε ότι ο ίδιος ο Υπουργός κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος ανέφερε στην βουλή για τους Στρατιωτικούς «Το πρώτο ερώτημα είναι αν τηρήθηκε το 40ωρο κατά τη διάρκεια της επιφυλακής. Μα αν η επιφυλακή αυτού του τύπου, με παρούσες συγκεκριμένες απειλές ασφαλείας έναντι της χώρας, αντιμετωπίζεται με όρους εργασιακού οκτάωρου; Καταλαβαίνετε ότι δεν έχει καν νόημα να το απαντήσω. Επιφυλακή σε διάρκεια 24ωρης βάσης για όσο χρειάστηκε. Αυτή ήταν η κατάσταση που επικράτησε σε όλο το σύνολο του Στρατεύματος».

     4. Τονίζεται ότι η ισότητα που προβλέπει το Σύνταγμα επεκτείνεται όχι μόνο στις υποχρεώσεις αλλά και τα δικαιώματα των Ελλήνων Στρατιωτικών ενώ κάθε άνιση μεταχείριση είναι αφενός έκνομη αφετέρου δε αποτελεί δυνητικά παράγοντα προσβολής του ηθικού του στρατεύματος και πηγή προστριβής μεταξύ των στελεχών. 

    5. Η ΠΟΜΕΝΣ ζητά άμεσα να ακυρωθεί η διαταγή αποζημίωσης επιφυλακής διαρκείας του ΓΕΣ που αφορά το προσωπικό του Στρατού Ξηράς και  να ζητήσει να υπολογιστούν όλες οι ημέρες-ώρες που ήταν σε διαρκή 24ωρη επιφυλακή με αυξημένες υπηρεσίες – συνεχής υπερωριακή απασχόληση το Στρατιωτικό προσωπικό και να λάβει την ανάλογη αποζημίωση  η οποία να μην είναι κατώτερη από το προσωπικό του ΓΕΝ και ΓΕΑ .               

 Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί, 

   6. Καλούμε την Πολιτική και Στρατιωτική μας Ηγεσία να  επέμβει άμεσα στην επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον σας προς τους Στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους.

Μετά τιμής
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δημήτριος Ρώτας
Επγός (ΥΔΚ)

 

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γεώργιος Θεοδώρου
Τχης (ΠΖ)

 

Facebook