Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί

 1. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – ΠΟΜΕΝΣ, επανέρχεται κατόπιν σχετικού εγγράφου και της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, στο θέμα της ηλεκτρονικής υποβολής των δαπανών υγειονομικής περίθαλψης του στρατιωτικού προσωπικού της Π.Α., μέσω της εφαρμογής «IASIS – Υποβολή Υγειονομικών Δαπανών Προσωπικού» η οποία ξεκίνησε να εφαρμόζεται από τις 22 Οκτ 2018.

2. Δυστυχώς όμως, όπως είχαμε τονίσει με το (α) σχετικό έγγραφο μας (https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/819-pomens-dapanes-ygeionomikis-perithalpsis-prosopikoy-polemikis-aeroporias-doste-lysi-amesa), έτσι και τώρα παρατηρούνται σημαντικές καθυστερήσεις στην αποζημίωσή των συναδέλφων, οι οποίες οφείλονται κατά μείζονα λόγο στην χαμηλή στελέχωση των υπηρεσιών ελέγχου των δικαιολογητικών, τόσο στη Διεύθυνση Υγειονομικού (ΔΥΓ), όσο και στο Οικονομικό και Λογιστικό Κέντρο Αεροπορίας (ΟΛΚΑ).

3. Μετά την αποστολή του ανωτέρω εγγράφου μας και την επισήμανση του προβλήματος, η κατάσταση ομαλοποιήθηκε για 2-3 μήνες και αποζημιώθηκαν οι αρχικές δαπάνες που είχαν υποβληθεί μέσω της υπόψη εφαρμογής, ωστόσο την παρούσα χρονική στιγμή, η διαδικασία ελέγχου και αποζημίωση των υπόψη δαπανών, διαρκεί περίπου έξι (6) μήνες. Η ανωτέρω κατάσταση στην οποία συνέβαλλε αρνητικά και η μειωμένη στελέχωση του Υπηρεσιών του ΥΠΕΘΑ το τελευταίο δίμηνο, στα πλαίσια των μέτρων περιορισμού της διάδοσης του ιού COVID-19, έχει επιφέρει σοβαρά οικονομικά προβλήματα στο στρατιωτικό προσωπικό της Π.Α., ιδιαίτερα στα στελέχη που καταβάλουν σε μηνιαία βάση σημαντικά ποσά για ειδικές θεραπείες. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ειδικές θεραπείες, τύπου λογοθεραπείας – εργοθεραπείας, αποζημιώνονται σε μηνιαία βάση, κατά μέσο όρο, γύρω στα 500€ και η ανωτέρω καθυστέρηση έχει ως συνέπεια να εκκρεμεί σε στρατιωτικό προσωπικό της Π.Α. αποζημίωση της τάξης των 3.000,00€, ποσό δυσβάσταχτο στην παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία.

            Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

4. Κατανοώντας τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19 οι οποίες και επηρέασαν μέχρι ένα βαθμό την επίλυση του προβλήματος Παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας προκειμένου:

   α. Να εφαρμοστούν οι απαραίτητες ενέργειες μέγιστης εκμετάλλευσης των δυνατοτήτων της ηλεκτρονικής εφαρμογής «IASIS – Υποβολή Υγειονομικών Δαπανών Προσωπικού».

   β. Να καλυφθούν οι κενές θέσεις εργασίας που σχετίζονται με την επεξεργασία των  υπόψη δαπανών με το απαραίτητο προσωπικό, με σκοπό την επιτάχυνση των ανωτέρω διαδικασιών και την ομαλοποίηση της ροής των εξοφλητικών εντολών.

5. Εισηγητής θέματος, Τομεάρχης Μέριμνας Προσωπικού: Σμηναγός (ΤΗΓ) Τριτάρης Νικόλαος τηλέφ. 6983503010.

6. Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Επισμηναγός (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλέφ. 6983503377.

Μετά τιμής
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δημήτριος Ρώτας
Επγός (ΥΔΚ)

 

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γεώργιος Θεοδώρου
Τχης (ΠΖ)

 

Facebook