Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

 

1. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – ΠΟΜΕΝΣ, εκφράζει αρχικά την ικανοποίηση της για την υιοθέτηση της πρότασης που είχαμε καταθέσει με επιστολή μας https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1303-pomens-apozimiosi-gia-tis-ypiresies-afksimenis-epifylakis-stratiotikoy-prosopikoy και την συμπερίληψη του προσωπικού του Επιτελείου – Μονάδων ΓΕΕΘΑ, στο δικαιούμενο προσωπικό της αποζημίωσης των υπηρεσιών αυξημένης επιφυλακής του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, λόγω της εμπλοκής τους στην αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Το ανωτέρω προσωπικό απασχολήθηκε πολύ πέραν του ωραρίου εργασίας, Σαββατοκύριακα και αργίες και κατά τη διάρκεια της νύχτας ανταποκρινόμενο με σθένος και υπερηφάνεια στο εθνικό κάλεσμα να διασφαλίσουν την ακεραιότητα της Πατρίδας.

2. Ωστόσο παρά την ανωτέρω θετική εξέλιξη εξακολουθεί να παρατηρείται το φαινόμενο της άνισης κατανομής της ανωτέρω αποζημίωσης, μεταξύ διαφορετικών Επιτελείων αλλά και του προσωπικού των Υπηρεσιών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Με έκπληξή διαπιστώσαμε όλοι μας ότι:

         α.  Έχει προβλεφθεί πολύ μικρότερη αποζημίωση στο προσωπικό του Στρατού Ξηράς (ΣΞ) και του Επιτελείου – Μονάδων του ΓΕΕΘΑ, οι οποίοι λαμβάνουν κάτω από το μισό  από την αποζημίωση  των άλλων Κλάδων ακόμα και από το πολιτικό προσωπικό αυτών. Συγκεκριμένα οι αποζημιώσεις που έχουν εγκριθεί κυμαίνονται σε:

               –      Πέντε (5) Ημέρες Εκτός Έδρας για το Στρατό Ξηράς και το ΓΕΕΘΑ.

               –      Δεκατέσσερις (14) Ημέρες Εκτός Έδρας για το Πολεμικό Ναυτικό.

               –      Δώδεκα (12) Ημέρες Εκτός Έδρας για την Πολεμική Αεροπορία.

          β. Δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα η διαδικασία και δεν έχει καθοριστεί ανάλογο ύψος αποζημίωσης, για τους συναδέλφους μας που υπηρετούν στις Υπηρεσίες του ΥΠΕΘΑ, προσβάλλοντας το αίσθημα δικαίου εντός του στρατεύματος και δημιουργώντας συνθήκες απαξίωσης που αποτελούν δυνητικά παράγοντα προσβολής του ηθικού του στρατεύματος και πηγή προστριβής μεταξύ των στελεχών.              

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,       

3. Κατόπιν των ανωτέρω ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – ΠΟΜΕΝΣ, ζητούμε από την Πολιτική και Στρατιωτική μας Ηγεσία να συναισθανθεί ότι η όποια ηθική ή ακόμα και συμβολική υλική ανταμοιβή ενισχύει το αίσθημα ηθικής αναγνώρισης, αλληλεγγύης και συνοχής του στρατεύματος και την καλούμε για ακόμη μία φορά :

       α.  Να επανεξετάσει τη διαταγή αποζημίωσης Αυξημένης Επιφυλακής του ΓΕΣ που αφορά το προσωπικό του Στρατού Ξηράς και του ΓΕΕΘΑ για το προσωπικό των Επιτελείων του, έτσι ώστε να λάβει την ανάλογη αποζημίωση,  η οποία να μην είναι κατώτερη από το προσωπικό του ΓΕΝ και ΓΕΑ.

       β.  Να καθορίσει ανάλογο ύψος αποζημίωσης, για τους συναδέλφους μας που υπηρετούν στις Υπηρεσίες του ΥΠΕΘΑ,  θεωρώντας αυτονόητη την ίση αντιμετώπιση των στελεχών των Επιτελείων κατανέμοντας ίδιου μεγέθους οικονομικές αποζημιώσεις.

4. Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Επισμηναγός (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλέφ. 6983 503377

Μετά τιμής
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δημήτριος Ρώτας
Επγός (ΥΔΚ)

 

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γεώργιος Θεοδώρου
Τχης (ΠΖ)

 

Facebook