Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

1.  Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – ΠΟΜΕΝΣ, εξέφρασε πρόσφατα την ικανοποίηση της για την ανταπόκριση της Πολιτικής και Στρατιωτικής μας ηγεσίας στην πρόταση που είχαμε καταθέσει, με την καταβολή επιπλέον αποζημίωσης σε ΗΕΕ, στους συναδέλφους μας που υπηρετούν στο Πολεμικό Ναυτικό και στην Πολεμική Αεροπορία, για την εργώδη προσπάθεια που κατέβαλλαν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ανταποκρινόμενοι με σθένος και υπερηφάνεια στο εθνικό κάλεσμα να διασφαλίσουν την ακεραιότητα της Πατρίδας.

2.  Ωστόσο παρά την ανωτέρω θετική εξέλιξη, εξακολουθεί να παρατηρείται το φαινόμενο της άνισης κατανομής της ανωτέρω αποζημίωσης, καθόσον δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα η διαδικασία και δεν έχει καθοριστεί ανάλογο ύψος αποζημίωσης, για τους συναδέλφους μας που υπηρετούν στο Στρατό Ξηράς ενώ παράλληλα δεν συμπεριλήφθηκαν στο δικαιούμενο προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας, συνάδελφοι μας οι οποίοι στο πλαίσιο της διακλαδικότητας υπηρετούν σε Μονάδες άλλων επιτελείων.                  

3. Κατόπιν των ανωτέρω, ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – ΠΟΜΕΝΣ, θεωρώντας αυτονόητη την ίση αντιμετώπιση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων καλούμε:

         α.  Το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) να καθορίσει ανάλογο ύψος αποζημίωσης Αυξημένης Επιφυλακής του για τους συναδέλφους μας που υπηρετούν στο Στρατό Ξηράς, έτσι ώστε να λάβουν την ανάλογη αποζημίωση  η οποία να μην είναι κατώτερη από το προσωπικό του ΓΕΝ και ΓΕΑ.

         β.  Τα Γενικά Επιτελεία Ναυτικού και Αεροπορίας να συμπεριλάβουν στο δικαιούμενο προσωπικό της χορηγηθείσας αποζημίωσης, τους συναδέλφους μας οι οποίοι στο πλαίσιο της διακλαδικότητας υπηρετούν στο ΓΕΕΘΑ ή σε Μονάδες άλλων επιτελείων.

4. Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Επισμηναγός (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλέφ. 6983 503377.

Μετά τιμής
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δημήτριος Ρώτας
Επγός (ΥΔΚ)

 

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γεώργιος Θεοδώρου
Τχης (ΠΖ)

 

Facebook
Αρέσει σε %d bloggers: