ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Τις τελευταίες μέρες μέσα από συγκεκριμένους μεμονωμένους ιστοτόπους, που φαίνεται ότι δεν λειτουργούν ως δημοσιογράφοι αλλά ως γραφεία τύπου συγκεκριμένων ομάδων, επιχειρείται μια προσπάθεια παραπληροφόρησης και δημιουργίας εντυπώσεων, ότι η ΠΟΜΕΝΣ δεν θέλει την ενότητα, ενώ άλλοι δήθεν την επιδιώκουν.

Η αλήθεια είναι μία και όλοι την γνωρίζουμε.

Η ΠΟΜΕΝΣ ήταν, είναι και θα είναι πάντα υπέρ της ενότητας, στο πλαίσιο που ορίζουν οι νόμοι και επιβάλει το συμφέρον των συναδέλφων. Η ΠΟΜΕΝΣ έχει κατ’ επανάληψη απευθύνει προσκλητήριο προς όλες τις Ενώσεις Στρατιωτικών για κοινή συμπόρευση (Δ-1), με σκοπό αποκλειστικά την αποτελεσματικότερη εκπροσώπηση των εν ενεργεία στρατιωτικών. https://www.pomens.gr/enimerosi/deltia-typou/104-pomens-xairetizoume-tin-protovoulia-anyetha-gia-enotita

Κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαμάχης με την καταργηθείσα πλέον ΠΟΕΣ, η ΠΟΜΕΝΣ απέδειξε έμπρακτα την πίστη της στην ενότητα των στρατιωτικών. Άμεσα μετά την έκδοση της πρωτόδικης απόφασης, το Γενάρη του 2019, η ΠΟΜΕΝΣ κάλεσε όλες τις Ενώσεις να ενταχθούν στην Ομοσπονδία μας (Δ-2). Το ίδιο έκανε και το Μάρτιο του 2019 (Δ-3), με την έκδοση της τελεσίδικης απόφασης που επιβεβαίωσε την θέση και το ρόλο της ΠΟΜΕΝΣ. Η ενότητα των στρατιωτικών ήταν πάντα βασικό στοιχείο των θέσεων και των προτάσεων της Ομοσπονδίας μας.

Η ενότητα αυτή αφορά τις δεκάδες των πρωτοβάθμιων Ενώσεων που  παραπλανήθηκαν από αυτόκλητους συνδικαλιστές https://www.pomens.gr/enimerosi/deltia-typou/381-pomens-alitheies (10:30 λεπτό) και, κυρίως, τις χιλιάδες των συναδέλφων που δικαιούνται να έχουν φωνή και λόγο σε πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο επίπεδο. Η ενότητα μπορεί να αφορά ακόμη και όσους, από την αρχή της ίδρυσης της Ομοσπονδίας μας, την πολέμησαν λυσσαλέα, με συνεχείς αγωγές, μηνύσεις, ανακοπές, προσωπικές διώξεις και, κυρίως, δυναμίτισαν και απαξίωσαν με συστηματικό τρόπο τη θεσμική εκπροσώπηση των στρατιωτικών. Η ενότητα μπορεί να αφορά ακόμη και :

 • Όσους μέσω της προηγούμενης Κυβέρνησης άλλαζαν το θεσμικό πλαίσιο εκπροσώπησης προς το συμφέρον τους και, παρ’ όλα αυτά, συνέχιζαν να το παραβιάζουν.
 • Όσους έφεραν φωτογραφικές τροποπολογίες της «τελευταίας στιγμής» για να επιβιώσουν συνδικαλιστικά, παρά τις αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης, σε μια προσπάθεια νομοθετικής καθιέρωσης του διχασμού και της διαίρεσης των στρατιωτικών.
 • Όσους επί τρία χρόνια αποκαλούσαν την Ομοσπονδία μας «ψευδεπίγραφη», παρά τις συνεχείς δικαστικές αποφάσεις που επιβεβαίωναν τη νομιμότητά της.
 • Όσους άφηναν χυδαίους υπαινιγμούς για δικαστικούς λειτουργούς, όταν οι δικαστικές αποφάσεις «ξεγύμνωναν» η μία μετά την άλλη αποκάλυπταν τις παράνομες ενέργειές τους.
 • Όσους μέσω κατάπτυστων «δημοσιευμάτων» προσπαθούσαν και προσπαθούν να διώξουν ποινικά συναδέλφους, στήνοντας ανύπαρκτα σκάνδαλα.
 • Όσους κατήγγειλαν δήθεν «διαρροές απορρήτων», όταν οι ίδιοι προωθούσαν σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες την πορεία οποιασδήποτε ΕΔΕ.
 • Όσους καταμήνυσαν την Ομοσπονδία μας για δήθεν «νόθευση αρχαιρεσιών», όταν οι ίδιοι δεν είχαν καν διενεργήσει εκλογές ή συνέδριο επί σειρά ετών.
 • Όσοι έστειναν παράνομες «ομοσπονδίες» την μία πίσω από την άλλη, παρά τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/734-pomens-diagrafi-kai-me-ti-voyla-gia-ton-klono-poes-apaiteitai-sovarotita-ap-olous
 • Όσους επικαλούμενοι τη συμμετοχή τους σε παράνομες και καταργημένες Ομοσπονδίες απολάμβαναν το αμετάθετο, τη στιγμή που άλλοι συνάδελφοί τους υφίσταντο σωρεία μεταθέσεων και διωγμών.
 • Όσους επαινούσαν την προηγούμενη Πολιτική Ηγεσία για το νέο μισθολόγιο, που μονιμοποίησε τις μειώσεις αποδοχών που είχαν επιβάλει οι προηγούμενοι αντισυνταγματικοί νόμοι (Δ-4).
 • Όσους έφεραν φωτογραφικές διατάξεις για να προαχθούν σε ανώτερους και ανώτατους βαθμούς.
 • Όσους έφεραν την απόλυτη κομματικοποίηση στις Ένοπλες Δυνάμεις, συμμετέχοντας ως χειροκροτητές σε εκδηλώσεις συγκεκριμένων πολιτικών κομμάτων και χώρων (Δ-5).

 Ακόμη και αυτοί οι λίγοι, οι όπως φαίνεται «ολίγιστοι», είναι ευπρόσδεκτοι συνομιλητές της Ομοσπονδίας μας στο διαρκές κάλεσμά μας για ενότητα. Υπό μία και μοναδική, αυτονόητη προϋπόθεση όμως: Να ζητήσουν έστω και τώρα μία ειλικρινή συγγνώμη για όλα τα δεινά που προκάλεσαν σε συναδέλφους τους και κυρίως στον ίδιο το θεσμό της εκπροσώπησης των στρατιωτικών, τον οποίο απαξίωσαν και ευτέλισαν με τις ενέργειες και τη συμπεριφορά τους. Μέχρι τότε, η συζήτηση για ενότητα μπορεί και πρέπει να γίνεται μόνο με όσους σέβονται τη νομιμότητα και τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

Αυτήν την ενότητα, την πραγματική και ουσιαστική συμπόρευση όλων των στρατιωτικών, κάποιοι τη φοβούνται, την πολεμούν και την υποσκάπτουν. Η ΠΟΜΕΝΣ αν και δέχτηκε άπειρα χτυπήματα (διώξεις, μεταθέσεις, μηνύσεις, αγωγές, φωτογραφικές ρυθμίσεις και τροπολογίες σε βάρος της) στάθηκε πάντα στο ύψος της, γιατί είχε το δίκιο και την αλήθεια με το μέρος της. Κυρίως όμως, είχε και συνεχίζει να έχει στο πλευρό της τις χιλιάδες των συναδέλφων που στηρίζουν το έργο και τις προσπάθειές της. Η θεσμική εκπροσώπηση των στρατιωτικών δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο «παζαριού», όπως επιδιώκουν όψιμα όσοι απέτυχαν να διασπάσουν την Ομοσπονδία μας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δημήτριος Ρώτας
Επγός (ΥΔΚ)

 

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γεώργιος Θεοδώρου
Λγος (ΠΖ)

 

Δ-3

D-3

Δ-4

Δ-5

Facebook