ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

 Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών με αφορμή τις αιτιολογημένες απορίες που προκάλεσε η δημοσιοποίηση του εγγράφου της με θέμα Βαθμολογική Εξέλιξη Μονιμοποιηθέντων Αξιωματικών Πολεμικής Αεροπορίας του ΝΔ 445/74, και της επικοινωνίας με μέλη του νέου ΔΣ της Ένωσης Στρατιωτικών Βόλου Μαγνησίας, διευκρινίζει τα παρακάτω.

 Η ΠΟΜΕΝΣ κατά την ψήφιση του νόμου 4609 άρθρο 32 είχε δηλώσει στη Βουλή των Ελλήνων εξ΄ αρχής τη διαφοροποίηση της, (05:35 λεπτό) καταθέτοντας τη δική της πρόταση διότι είχε διαπιστώσει εγκαίρως το μείζον ιεραρχικό πρόβλημα που θα προέκυπτε εις βάρος των Αξκων εξ ΑΣΣΥ όπως και έγινε. Αντίθετα με κάποιους άλλους που υποστήριζαν αυτό το απαράδεκτο άρθρο, εις βάρος όλων των αποφοίτων ΑΣΣΥ.

Η Ομοσπονδία ανέδειξε το συγκεκριμένο θέμα με επιστολές και επερωτήσεις  Βουλή των Ελλήνων και το έθεσε επί τάπητος στην Πολιτική Ηγεσία, για την άρση της κατάφωρης αυτής αδικίας, η οποία πιστεύουμε ότι λίαν συντόμως θα αποκατασταθεί, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. ΥΕΘΑ.

https://www.pomens.gr/enimerosi/deltia-typou/846-32

https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1070-pomens-apokatastasi-aksiomatikon-apofoiton-assy

https://www.pomens.gr/enimerosi/deltia-typou/1081-pomens-synantisi-ousias-kai-prooptikis-me-tous-k-k-yetha-kai-yfetha

Κατόπιν των ανωτέρω και προς άρση κάθε αιτιολογημένης ή μη παρερμηνείας των προθέσεων της,

η ΠΟΜΕΝΣ ξεκαθαρίζει προς όλες τις κατευθύνσεις,  ότι δεν θα δεχτεί καμία λύση η οποία δεν θα αποκαθιστά πρωτίστως την αδικία που υφίστανται οι συνάδελφοι μας προερχόμενοι από τις σχολές ΑΣΣΥ και δηλώνει ότι η συγκεκριμένη πρόταση τίθεται προς συζήτηση μόνο στην βάση συνολικής λύσης του θέματος.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δημήτριος Ρώτας
Επγός (ΥΔΚ)

 

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γεώργιος Θεοδώρου
Τχης (ΠΖ)

 

Facebook