ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Σας γνωρίζουμε ότι με έγγραφο του ΓΕΣ υπενθυμίζεται η εφαρμογή των διατάξεων για τις  αυθημερόν μετακινήσεις, του στρατιωτικού προσωπικού που μετακινείται σε απόσταση από 60χλμ και άνω από την έδρα της υπαγόμενης Μονάδας – Υπηρεσίας του, αποζημίωση η οποία σε πολλές περιπτώσεις δεν καταβάλλονταν μέχρι σήμερα στο στρατιωτικό προσωπικό και δεν εφαρμόζονταν, η νόμιμη διαδικασία για την έγκριση της κίνησης και την έγκαιρη έκδοση των σχετικών Φύλλων Πορείας.

Η παραπάνω απόφαση του Επιτελείου, αποτελεί μια ακόμα επιβεβαίωση της Ομοσπονδίας και ειδικότερα της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου (ΕΣΠΕΕΡ), η οποία με έγγραφο της είχε αναδείξει πολύ έγκαιρα και εύστοχα το ανωτέρω πρόβλημα, δικαιώνοντας έτσι τόσο το στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί στην Περιφερειακή Ενότητα Δωδεκανήσου όσο και τους συναδέλφους τους σε πολλά μέρη της επικράτειας, οι οποίοι στερούνταν της ανωτέρω πρόβλεψης.

Υπενθυμίζετε ότι από 1η Ιουλίου 2019, οι αποζημιώσεις μετακινήσεων του στρατιωτικού προσωπικού καθορίζονται από τον Ν. 4336/2015, όπως έχει ενημερώσει πρόσφατα η ΠΟΜΕΝΣ.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δημήτριος Ρώτας
Επγός (ΥΔΚ)

 

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γεώργιος Θεοδώρου
Λγος (ΠΖ)

 

Facebook