Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

1.  Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ., αναδεικνύει κατόπιν σχετικής επιστολής της Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου (ΕΣΠΕΕΡ), το πρόβλημα που δημιουργείται σε Στρατιωτικούς που είναι συζευγμένοι με σύζυγο ο/η οποίος/α, το χρονικό διάστημα που γίνεται η κατάθεση εγγράφων για την εγγραφή των τέκνων τους, στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς του Στρατού Ξηράς, τυγχάνει να είναι προσωρινά στο ταμείο ανεργίας και δυστυχώς να μην πληρούν τα κριτήρια με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, διότι προϋπόθεση είναι να εργάζονται και οι δύο γονείς.

2.  Το παραπάνω ζήτημα δημιουργείται κυρίως σε:

       α.  Συναδέλφους που είναι συζευγμένοι με εκπαιδευτικούς (αναπληρωτές δασκάλους και καθηγητές ), οι οποίοι κατά τον μήνα Αύγουστο που ολοκληρώνονται οι αιτήσεις εγγραφής στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, δεν εργάζονται αλλά ο διορισμός τους πραγματοποιείται τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου.

       β. Συναδέλφους των οποίων οι σύζυγοι αναγκάζονται να σταματήσουν την εργασία τους κατά τους καλοκαιρινούς μήνες (Ιούνιο – Αύγουστο) που είναι κλειστά τα σχολεία, προκειμένου να ασχοληθούν με την φύλαξη των ανήλικων τέκνων τους.

3.  Κατόπιν των ανωτέρω κρίνεται αναγκαίο να παραταθεί η ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών εγγραφής τέκνων στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς  και το μήνα Σεπτέμβριο, έτσι ώστε να διευκολύνει πολλά ζευγάρια συναδέλφων μας, ανακουφίζοντας τους οικονομικά, καθώς για την φύλαξη των τέκνων τους στερούνται κάθε μήνα, σεβαστό ποσό του οικογενειακού τους προϋπολογισμού.

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

4.  Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ., καλεί το Γενικό Επιτελείο Στρατού, να προβεί στις ανάλογες ενέργειές για την άμεση εξέταση και υλοποίηση του συγκεκριμένου αιτήματος, λόγω του επικείμενου σχολικού έτους.

5.  Παράλληλα ζητείται από τα Γενικά Επιτελεία να εξαντλήσουν όλες τις δυνατότητες τους, με τη διάθεση των απαραίτητων χώρων και του κατάλληλου προσωπικού, έτσι ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των παιδιών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, που μπορούν να φιλοξενούνται καθημερινά σε νέους καθώς και στους ήδη υπάρχοντες παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, που λειτουργούν στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, την Ξάνθη κ.λπ.

6.  Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Επισμηναγός (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλ. 6983503377.

Μετά τιμής
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δημήτριος Ρώτας
Επγός (ΥΔΚ)

 

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γεώργιος Θεοδώρου
Τχης (ΠΖ)

 

Facebook