Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

1. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – ΠΟΜΕΝΣ, με το σχετικό έγγραφο της, https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1204-pomens-merimna-prosopikoy-gia-eggrafi-teknon-se-panepistimiakes-sxoles σας είχε μεταφέρει την αγωνία και τον προβληματισμό που επικρατεί σε μεγάλο αριθμό στελεχών, τα τέκνα των οποίων συμμετείχαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις 2020 και αναμένανε τα αποτελέσματα για την εισαγωγή των παιδιών τους σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αυξημένες υποχρεώσεις που δημιουργούνται.

2. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος ως Ομοσπονδία είχαμε αιτηθεί να εξεταστεί η δυνατότητα διευκόλυνσης των στελεχών, λαμβάνοντας κάτ’ εξαίρεση, μέρος των δικαιούμενων κανονικών τους αδειών προκειμένου να μπορέσουν να μεταβούν ανά την Ελλάδα με τα τέκνα τους, για την εξεύρεση Φοιτητικής κατοικίας καθώς και για την κατάθεση δικαιολογητικών στις σχολές εισαγωγής όπου απαιτηθεί (ανεξάρτητα της ηλεκτρονικής εγγραφής στις σχολές).

3. Επιπρόσθετα και μετά την άρση της ανάκλησης των μεταθέσεων που είχε διαταχθεί, παρουσιάζεται τις τελευταίες ημέρες το οξύμωρο να επιδίδονται τα Φύλλα πορείας μετάθεσης προκειμένου να μεταβούν οι συνάδελφοι μας στις νέες τους θέσεις, αλλά ταυτόχρονα να τους στερείται, η δικαιούμενη άδεια μετάθεσης για να αναζητήσουν νέα κατοικία, στη περιοχή της Μονάδας που μετατίθενται για να στεγάσουν την οικογένειά τους μεταφέροντας ταυτόχρονα την απαραίτητη οικοσυσκευή.

4. Η παντελής έλλειψη Μέριμνας Προσωπικού και κατανόησης των προβλημάτων που παρουσιάζεται για την επίλυση των προαναφερόμενων προβλημάτων, οδηγεί ολοένα και μεγαλύτερο μέρος των στρατιωτικών στην απόγνωση.

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

5. Η Πολιτική και Στρατιωτική μας ηγεσία καλείται να αντιληφθεί έγκαιρα τις δυσάρεστες συνθήκες που δημιουργούνται στις τάξεις των Ε.Δ. από την αδιαφορία που επιδεικνύεται. Τα παιδιά και οι οικογένειες των στρατιωτικών αντιμετωπίζονται ήδη με βάναυσο και απαξιωτικό τρόπο ως πολίτες β΄ κατηγορίας καθώς δεν τους δίνεται το στοιχειώδες δικαίωμα να μπορέσουν να μετακινηθούν για να αναζητήσουν στέγη και να εγγράψουν τα παιδιά τους στα πανεπιστήμια. Με διαταγή των επιτελείων δίνεται άρση στην αναστολή των μεταθέσεων, αλλά δεν τους χορηγείται η άδεια μετάθεσης, καλούμενοι κυριολεκτικά να ζήσουν το θέατρο του παραλόγου: «Μεταβείτε άμεσα στην νέα σας Μονάδα αλλά αδιαφορούμε για το που θα στεγαστείτε εσείς και οι οικογένειές σας».

6.Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, πιστά στις υποχρεώσεις μας, θα συνεχίζουμε να λειτουργούμε με αίσθημα ατομικής και συλλογικής ευθύνης εκτελώντας στο ακέραιο τα καθήκοντά μας. Με πίστη και αφοσίωση στις διαταγές της πολιτικής και στρατιωτικής μας ηγεσίας και προκειμένου να αρθεί το κλίμα δυσαρέσκειας που δικαιολογημένα επικρατεί στις τάξεις των συναδέλφων μας, παρακαλούμε για την άμεση παρέμβαση σας και την αυτονόητη επίλυση των  θεμάτων αυτών.

7. Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Επισμηναγός (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλέφ. 6983 503377

Μετά τιμής
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δημήτριος Ρώτας
Επγός (ΥΔΚ)

 

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γεώργιος Θεοδώρου
Τχης (ΠΖ)

 

Facebook