ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

     Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ εκφράζει την ικανοποίησή της και στηρίζει απόλυτα την πρωτοβουλία του Γραμματέα της Κ.Ο του ΚΙΝΑΛ κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, να αναδείξει με επερώτηση του στη ΒτΕ ένα πάγιο αίτημα της ΠΟΜΕΝΣ που αφορά στη δυνατότητα μετάταξης των ήδη υπηρετούντων ΟΒΑ (Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης) στο θεσμό των ΕΠΟΠ, λαμβάνοντας μέρος με αυξημένη μοριοδότηση στον επικείμενο διαγωνισμό πρόσληψης ΕΠΟΠ στις Ένοπλες Δυνάμεις, που πρόσφατα έχει ανακοινωθεί με την ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών.

Η ΠΟΜΕΝΣ θεωρεί ότι πρέπει να δοθεί η δυνατότητα σε όσους Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) το επιθυμούν, συμπεριλαμβανομένων και όσων έχουν υπερβεί το οριζόμενο από το νόμο όριο ηλικίας που είναι τα 28 έτη, να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής για πρόσληψη ως ΕΠΟΠ χωρίς να ληφθεί υπόψιν το άρθρου 2 του ν.2936/2001, καθόσον πρόκειται για προσωπικό το οποίο έχει ήδη υπηρετήσει, είναι εκπαιδευμένοι και εκτελούν τα καθήκοντα τους με άριστο τρόπο καλύπτοντας καθημερινά τις επιχειρησιακές ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων.

            Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. είναι απολύτως σύμφωνη με το περιεχόμενο της επερώτησης, πιστεύοντας ότι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και είναι προς το συμφέρον των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς θα αναβαθμίσει την επιχειρησιακή ετοιμότητα των μονάδων με έτοιμο και εκπαιδευμένο έμψυχο προσωπικό.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δημήτριος Ρώτας
Επγός (ΥΔΚ)

 

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γεώργιος Θεοδώρου
Τχης (ΠΖ)

 

Facebook
Αρέσει σε %d bloggers: