Προς,

κύριο Κυριάκο Πιερρακάκη,
Yπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – ΠΟΜΕΝΣ  μέσω της επιστολής αυτής, σας εκφράζει την ικανοποίηση της για τις ενέργειες σας ώστε να γίνει πράξη η πλήρης ένταξη όλων των ασφαλισμένων στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, όπως είχατε δεσμευτεί σε αντιπροσωπεία του ΔΣ της Ομοσπονδίας μας.

Με αυτήν την πολιτική σας πρωτοβουλία λύσατε ένα χρόνιο πρόβλημα παρέχοντας πλέον ποιοτικές υπηρεσίες υγείας προς όλους τους στρατιωτικούς.

Με αφορμή την ως άνω συλλογική επιτυχία και τη διαρκή εξαιρετική συνεργασία της ΠΟΜΕΝΣ μαζί σας, θα θέλαμε να επαναφέρουμε το ιδιαίτερα σημαντικό θέμα των στρατιωτικών ταυτοτήτων, με την έκδοση πολιτικών ταυτοτήτων νέου τύπου για όλο το προσωπικό των Ε.Δ, παράλληλα με την στρατιωτική ταυτότητα που θα χρησιμοποιείται μόνο για υπηρεσιακούς λόγους.

Συγκεκριμένα, η στρατιωτική ταυτότητα δεν αποτελεί ταξιδιωτικό έγγραφο όπως η πολιτική ταυτότητα και δεν πληροί τα στοιχειώδη κριτήρια ασφαλείας με ότι συνεπάγεται αυτό, τόσο για την προστασία προσωπικών δεδομένων, όσο και για το κόστος έκδοσης διαβατηρίων που επιβαρύνονται οι στρατιωτικοί.

Σας ευχαριστούμε και πάλι για την κατανόηση και την ανταπόκριση σας στα δίκαια αιτήματα της Ομοσπονδίας.

 

Μετά τιμής
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δημήτριος Ρώτας
Επγός (ΥΔΚ)

 

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γεώργιος Θεοδώρου
Τχης (ΠΖ)

 

Facebook