ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Τη Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020, αντιπροσωπεία της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Δημήτριο Ρωτά, τον Αντιπρόεδρο κ. Βασίλειο Λάμπρου και τη Γραμματέα Ισότητας Φύλων κ. Κατερίνα Κιουρτσίδου, συναντήθηκε με τον Διοικητή του 251 ΓΝΑ Ταξίαρχο (ΥΙ) Παναγιώτη Κωστόπουλο, προκειμένου να τεθούν υπόψη του μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν το υγειονομικό προσωπικό του νοσοκομείου.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα μέριμνας προσωπικού και εξετάστηκαν οι τρόποι προώθησης και επίλυσης τους. Ειδικότερα αναφερθήκαμε:

α. Στη μη χορήγηση της έκτακτης Οικονομική Ενίσχυσης  του Ιδρύματος Σταυρός Νιάρχος στο Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό του 251 ΓΝΑ για λόγους ισονομίας σε σχέση με τους συναδέλφους μας των λοιπών Στρατιωτικών Νοσοκομείων.

β. Στην αναγκαιότητα νομοθετικής πρόβλεψης για το υγειονομικό προσωπικό των Στρατιωτικών Νοσοκομείων, ώστε να ενταχθούν στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα .

γ. Στη πρόβλεψη αποζημίωσης εφημεριών των Στρατιωτικών ιατρών σε σχέση με τους Ιατρούς του Υπουργείου Υγείας.

δ. Στη πάγια θέση της Ομοσπονδίας, για την απεμπλοκή του Υγειονομικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων από τα Λιμάνια και Αεροδρόμια.

ε. Στην αναγκαιότητα αλλαγής του ωραρίου εργασίας του Νοσηλευτικού προσωπικού και ειδικότερα στη νυχτερινή βάρδια σε 8ωρη εργασία.

ζ. Την ένταξη στους δικαιούχους της Ειδικής Άδειας 10 ημερών στο προσωπικό ειδικότητας Τραυματιοφορέων.

Η ΠΟΜΕΝΣ επικαιροποιεί και αναδεικνύει τα προβλήματα του Υγειονομικού προσωπικού σεβόμενη το δύσκολο έργο που επιτελούν.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δημήτριος Ρώτας
Επγός (ΥΔΚ)

 

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γεώργιος Θεοδώρου
Τχης (ΠΖ)

 

Facebook