Αξιότιμοι  κ.κ.  Υπουργοί,  Αξιότιμοι  κ.κ.  Βουλευτές  της  Διαρκούς Επιτροπής  Εθνικής  Άμυνας  και  Εξωτερικών  Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

1. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, επανέρχεται στο θέμα που αφορά την φοίτηση των στελεχών που φοιτούν ή πρόκειται να φοιτήσουν μελλοντικά σε σχολεία τα οποία είναι υποχρεωτικά για προαγωγή για ορισμένους βαθμούς, όλων των Όπλων – Σωμάτων.

2. Με το (στ) σχετικό έγγραφό μας  https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/ 1056-pomens-foitisi-se-sxoleia-stadiodromias-stelexon-ed αναδείξαμε ότι είναι προς όφελος τόσο της υπηρεσίας όσο και των στελεχών γενικότερα σε εργασιακό, οικογενειακό και οικονομικό επίπεδο και είχαμε προτείνει την τροποποίηση της κατανομής της ΔΙ.ΜΑ. και της αυτοπρόσωπης παρουσίας αξιοποιώντας πλήρως τις δυνατότητες που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία στο χώρο για την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση (διαδικτυακή μάθηση, τηλεκπαίδευση, e’ learning κ.α.).

3. Με την (ζ) σχετική ανακοίνωσή μας  https://www.pomens.gr/enimerosi/deltia-typou/1098-diadiktyaki-mathisi-stelexon-dikaiosi-pomens εκφράσαμε την ικανοποίησή μας προς την Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία για τον τρόπο διεξαγωγής της εκπαίδευσης των στελεχών όλων των Όπλων – Σωμάτων σε σχολεία, τα οποία υλοποιούνται μέσω ΔΙ.ΜΑ. ή τηλεκπαίδευσης με τη χρήση κατάλληλης ηλεκτρονικής πλατφόρμας, χωρίς τη φυσική παρουσία.

4. Από τα σχολεία που διεξήγαγαν εκπαίδευση εξ΄ αποστάσεως διαπιστώθηκε ότι ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία και δεν διαπιστώθηκαν ελλείψεις στην παρεχόμενη εκπαίδευση ενώ τα οφέλη της υπηρεσίας ήταν πολλαπλά και τα στελέχη δεν «διαταράχθηκαν»  σε εργασιακό, οικογενειακό και οικονομικό επίπεδο. Σε αυτό το πλαίσιο κρίθηκε αναγκαίο και αναβαθμίστηκε η φοίτηση και θεσμοθετήθηκε από την υπηρεσία η εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευση.

5. Συναφώς λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω καθώς και τον ρυθμό εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19, παρακαλούμε για:

α. Την υλοποίηση της θεσμοθετημένης εξ΄ αποστάσεως παρεχόμενης εκπαίδευσης στο σύνολο των σχολείων των στελεχών των ΕΔ.

β. Την θεσμοθέτηση επιπλέον ευεργετικών διοικητικών μέτρων όσων στελεχών εκπαιδεύονται εξ΄ αποστάσεως ώστε να δίνεται ο απαραίτητος χρόνος για μελέτη όπως απαλλαγή από ασκήσεις και υπηρεσίες (24ωρες – εβδομαδιαίες κλπ), χορήγηση ολιγόωρων αδειών σύμφωνα με το πρόγραμμα εκπαιδεύσεως, χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας κλπ.

         Αξιότιμοι  κ.κ.  Υπουργοί,  Αξιότιμοι  κ.κ.  Βουλευτές  της  Διαρκούς Επιτροπής  Εθνικής  Άμυνας  και  Εξωτερικών  Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

6. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. όπως  έχει αποδείξει κατ’ επανάληψη, θα συνεχίσει να πορεύεται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα καταθέτοντας προτάσεις για την εξεύρεση των αποδοτικότερων λύσεων στα προβλήματα των στρατιωτικών τα οποία δεν επιφέρουν πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση.

           7. Εισηγητές θέματος Λγός (ΜΧ-ΕΥ) Νικόλαος Μητσάκος Τομεάρχης Γραμματείας Παραγωγικών Σχολών ΑΣΣΥ τηλ. 6974483724 και Ανθστής (ΤΧ) Χρήστος Καρανάσιος, Αναπληρωτής Γραμματέας ΕΜΘ τηλ.6936178253.

           8. Χειριστής θέματος: Αντιπρόεδρος Διοικητικών Θεμάτων και Προσωπικού, Τχης (ΑΠΒ) Θεόδωρος Κουτσίδης τηλ. 6944055135.

 

Μετά τιμής
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δημήτριος Ρώτας
Επγός (ΥΔΚ)

 

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γεώργιος Θεοδώρου
Τχης (ΠΖ)

 

Facebook