ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

            Η Ομοσπονδία μας είχε ζητήσει την άμεση διερεύνηση των σοβαρότατων καταγγελιών του κ. Τσουκαράκη, τις οποίες είχε κάνει σε συνέντευξή του σε γνωστό δημοσιογράφο, σύμφωνα με τις οποίες  κάποιοι του είχαν υποσχεθεί την αποστρατεία του. Από την πρώτη στιγμή στηρίξαμε τον κ. Τσουκαράκη τόσο στο δίκαιο αίτημα για παραμονή του στην ενεργό υπηρεσία, μέχρι την συμπλήρωση 40 ετών όπως είναι πάγια θέση της Ομοσπονδίας μας, όσο και στη διερεύνηση των σοβαρότατων αυτών καταγγελιών.

            Η υπόθεση ωστόσο τέθηκε πρόσφατα στο αρχείο, με σχετική πράξη του κ. Εισαγγελέα Στρατοδικών,  όπως ανήρτησε ο κ. Τσουκαράκης μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook, περιλαμβάνοντας μάλιστα και επιλεγμένα αποσπάσματα από την σχετική εισαγγελική πράξη.

            Η Ομοσπονδία μας αναζήτησε τη σχετική δικογραφία προκειμένου να λάβει γνώση του συνόλου της εισαγγελικής πράξης. Με έκπληξη όμως διαπιστώσαμε ότι ο ίδιος ο κ. Τσουκαράκης … «αθώωσε» τους όποιους υπαίτιους, αφού κατέθεσε ότι δεν θυμόταν ποιος του είχε υποσχεθεί ότι θα τον αποστρατεύσει, αλλά και ότι ούτως ή άλλως θα μπορούσε να κριθεί ως ευδοκίμως τερματίσας και αποστρατευθεί!

           «Ξέχασε» λοιπόν ο κ. Τσουκαράκης ποιος ήθελε να τον αποστρατεύσει πρόωρα; «Ξέχασε» στη συνέχεια να αναφερθεί σε όσα κατέθεσε ο ίδιος ενώπιον του κ. Εισαγγελέα; Ή μήπως τελικά όλα αυτά δεν ήταν παρά δηλώσεις και καταγγελίες φθηνού εντυπωσιασμού, χωρίς περιεχόμενο και ουσία, που αποσκοπούσαν στη δημιουργία εντυπώσεων;

            Ο κ. Τσουκαράκης μπορεί να «ξεχνά», οι στρατιωτικοί όμως έχουν μνήμη και κρίση.

 

Δημήτριος Ρώτας
Πρόεδρος ΠΟΜΕΝΣ

Facebook
Αρέσει σε %d bloggers: