ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

               Την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – ΠΟΜΕΝΣ παρευρέθηκε σε συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Επικρατείας κ. Κυριάκο Πιερρακάκη.

               Η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας αρχικά ευχαρίστησε τον Υπουργό για την άμεση, από ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του, ένταξη του συνόλου των ασφαλισμένων του ΥΠΕΘΑ, στην εφαρμογή του Συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, που αφορά προς το παρόν την ηλεκτρονική καταχώρηση και εκτέλεση συνταγών φαρμάκων και ξεκίνησε τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020. Σημειωτέον το ανωτέρω γεγονός ήταν ένα κύριο αίτημα της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ., στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης των στρατιωτικών και των μελών των οικογενειών τους και αποτελεί  ακόμη μία δικαίωση για την Ομοσπονδία μας.

               Στην συνέχεια η Ομοσπονδία ανέδειξε την μεγάλη χρονική καθυστέρηση στην ηλεκτρονική καταχώρηση και εκτέλεση συνταγών φαρμάκων. Η βελτίωση της απλοποίησης της εγγραφής και ταυτοποίησης των συνταγών μέσω “άυλης διαδικασίας”, αποτελεί μείζον αίτημα της Ομοσπονδίας. Στο σημείο της πρότασης της ΠΟΜΕΝΣ, άμεση υπήρξε η αντίδραση του Υπουργού επιδεικνύοντας άμεσα αντανακλαστικά και ιδιαίτερη ευαισθησία για διερεύνηση και επίλυση του εν λόγω ζητήματος.

               Κατόπιν γνωστοποιήθηκαν στον Υπουργό, όλες οι χρόνιες ενέργειες της Ομοσπονδίας μας, πάνω στο θέμα των υπηρεσιακών μας ταυτοτήτων, λαμβάνοντας ενημέρωση του για τις υπηρεσίες των νέων ταυτοτήτων, που θα εκδοθούν από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, θεωρώντας περισσότερο αισιόδοξοι από ποτέ, ώστε να δοθεί λύση και σε αυτό το δίκαιο αίτημα, προς όφελος όλων των συναδέλφων μας.

               Επίσης συζητήθηκαν τα προβλήματα εφαρμογής της νομοθεσίας και τρόποι αντιμετώπισης, για το μεταφορικό ισοδύναμο στους Στρατιωτικούς με εμφανή διάθεση επίλυσης στο άμεσο μέλλον.

               Η συνάντηση ολοκληρώθηκε μέσα σε άριστο κλίμα ανοίγοντας ουσιαστικά τον δρόμο για μελλοντικές επαφές που θα έχουν ως γνώμονα την βελτίωση της καθημερινότητας των συναδέλφων μας.

               Δίπλα στο Υπουργείο του …. μέλλοντος, το μέλλον όλων των στρατιωτικών φαντάζει πλέον ευοίωνο, στα ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δημήτριος Ρώτας
Επγός (ΥΔΚ)

 

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γεώργιος Θεοδώρου
Τχης (ΠΖ)

 

Facebook