ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατιωτικών EUROMIL, προσκάλεσε την Ομοσπονδία μας σε διαδικτυακό forum υπό την αιγίδα του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (OSCE). Το εν λόγω forum διεξήχθη μεταξύ 5-18 Σεπτεμβρίου 2020 με θέμα τις μεθόδους πρόληψης της βίας, της σεξουαλικής παρενόχλησης και της κακοποίησης στους κόλπους των Ε.Δ.

Για την επιτυχή συμμετοχή στο συγκεκριμένο forum, η ΠΟΜΕΝΣ μέσω της Γραμματείας Ισότητας Φύλων, αιτήθηκε στοιχεία σχετικά με τη σεξουαλική βία και την παρενόχληση στις Ε.Δ, καθώς και προτάσεις του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και των Επιτελείων για την αντιμετώπιση τους.

Κατόπιν των παραπάνω η ΠΟΜΕΝΣ εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της καθώς δεν έλαβε ουδεμία απάντηση σχετικά με τα αιτηθέντα στοιχεία. Ως εκ τούτου, οι αρμόδιοι φορείς των Γενικών Επιτελείων και του Υπουργείου, με τη χαρακτηριστική τους αδράνεια και αδιαφορία, απαξιώνουν τη θεσμική εκπροσώπηση των εν ενεργεία στελεχών που έχει ψηφιστεί από την Βουλή των Ελλήνων.

Η μη ανταπόκριση σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες εκθέτει την χώρα μας στους συναδέλφους άλλων ευρωπαϊκών χωρών και παρουσιάζει χείριστη εικόνα σε οργανισμούς παγκόσμιας εμβέλειας όπως ο OSCE. Δυστυχώς, η Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία εκτίθεται ανεπανόρθωτα καθώς εμφανίζεται να επιδεικνύει αδιαφορία σε ευαίσθητα θέματα όπως η κακοποίηση και η σεξουαλική παρενόχληση.

Μετά τιμής
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δημήτριος Ρώτας
Επγός (ΥΔΚ)

 

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γεώργιος Θεοδώρου
Τχης (ΠΖ)

 

Facebook