ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ., συγχαίρει τον Αρχηγό ΓΕΣ, για την απόφαση του Γενικού Επιτελείου Στρατού να προβεί στην επιδότηση παραθερισμού σε ιδιωτικές παιδικές κατασκηνώσεις για τα τέκνα του προσωπικού που χαρακτηρίζονται ΑμεΑ.

Η απόφαση αυτή,  αποτελεί δικαίωση αιτήματος της Ομοσπονδίας μας η οποία με έγγραφο της https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/730-pomens-ti-ginete-me-tis-paidikes-kataskinoseis-stis-ed, είχε ζητήσει να επιτευχθεί μια κοινή πολιτική εκ του ΥΠΕΘΑ με την χρησιμοποίηση των υπαρχόντων παιδικών κατασκηνώσεων, από το σύνολο των στελεχών των Ε.Δ. και όπου αυτές δεν επαρκούν, με την σύναψη συμβάσεων – συμφωνιών με επιχειρήσεις κατασκηνώσεων ανά την χώρα, για την εξυπηρέτηση όλων των τέκνων των στελεχών του Υπουργείου.

Συγκεκριμένα με απόφαση του ΓΕΣ προβλέπεται οικονομική ενίσχυση έως και 52,00 € ανά ημέρα, για παραθερισμό μέχρι 15 ημέρες, με την συνολική επιδότηση να ανέρχεται για κάθε παιδί μέχρι του ποσού των 790,00 ευρώ.

Για την ένταξη στο πρόγραμμα επιδότησης, απαιτείται η άμεση κατάθεση αίτησης των ενδιαφερομένων (μέχρι τις 29 Ιουνίου 2020) με τα παρακάτω στοιχεία:

α.    Ονοματεπώνυμο γονέα.

β.    Ονοματεπώνυμο τέκνου.

γ.    Μονάδα και ΚΤΣ – ΚΤΕΘ υπαγωγής του προσωπικού.

δ.    Ονομασία της ιδιωτικής κατασκήνωσης που επιθυμούν να συμμετάσχουν.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ., θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε να επιτευχθεί η οικονομική επιδότηση όλων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που τα τέκνα τους θα γίνονται αποδεκτά σε κάποια κατασκήνωση, με απευθείας οικονομική ενίσχυση των στελεχών της ή με τη σύναψη συμβάσεων με επιχειρήσεις κατασκηνώσεων ανά την χώρα, μέσω μιας κοινής πολιτικής εκ του ΥΠΕΘΑ.

Μετά τιμής
Για την Εκτελεστική Γραμματεία

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δημήτριος Ρώτας
Επγός (ΥΔΚ)

 

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γεώργιος Θεοδώρου
Τχης (ΠΖ)

 

Facebook