ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕΣ.- Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.

Αγαπητοί συνάδελφοι/σες

Σας γνωρίζουμε ότι με την υπ΄αριθ. 30/2023 τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου Βορείου Αιγαίου κρίθηκε ότι το Πρωτοβάθμιο σωματείο με την επωνυμία Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου «Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕΣ.», με έδρα τη Μυτιλήνη της Λέσβου, που έχει καταχωρηθεί στο βιβλίο Σωματείων με αύξοντα αριθμό μητρώου 1403, μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, είναι η μοναδική πρωτοβάθμια Ένωση στρατιωτικών που έχει συσταθεί νομίμως και λειτουργεί εντός της Π.Ε. Λέσβου.

Το Δικαστήριο όχι μόνο απέρριψε τους ισχυρισμούς της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕΣΒ και της ΠΟΕΣ περί παράνομης σύστασης του σωματείου μας, αλλά επι προσθέτως ακύρωσε τη σύσταση και διέταξε τη διαγραφή της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕΣΒ από τα βιβλία των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Με την ίδια απόφαση εξαφανίσθηκε η υπ’ αριθ 114/2020 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Μυτιλήνης και διαγράφηκε η καταχώρησή της από τα βιβλία σωματείων, όπως προκύπτει από το υπ’ αριθ.298/16.3.2023 πιστοποιητικό της Γραμματείας του Πρωτοδικείου Μυτιλήνης και ως εκ τούτου, είναι προφανές ότι η εν λόγω δικαστική απόφαση, είχε εσφαλμένα κρίνει ως μη νόμιμη τη σύσταση της ΕΣΠΕΕΛΕΣ και δεν επιφέρει κανένα έννομο αποτέλεσμα.

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου «Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕΣ», ως το μόνο νόμιμο κατά νόμο σωματείο που μπορεί να εκπροσωπήσει θεσμικά τα συμφέροντα των εν ενεργεία στρατιωτικών της Λέσβου, καλεί σε συστράτευση όλους τους συναδέλφους της περιφερειακής ενότητας Λέσβου και τους ζητά να στηρίξουν με την εγγραφή τους την Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕΣ  https://www.pomens.gr/nisoi-voreiou-aigaiou/espe-lesbou για να δώσουμε τη μάχη όλοι μαζί ενωμένοι απέναντι στο κοινό εχθρό, που δεν είναι άλλος από τα προβλήματα των στρατιωτικών και των οικογενειών τους στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ευστράτιος Χαραλαμπέλλης
Λγός (ΤΔ)

 

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Θεόδωρος Κουτσίδης
Ανχης (ΑΠΒ)

 

Facebook