ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 

Κοινό βηματισμό αποφάσισαν να ακολουθήσουν οι Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων ενόψει των καθιερωμένων εκδηλώσεων διαμαρτυρίας του συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας κατά τα εγκαίνια της φετινής, 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης από τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ., τονίστηκε ότι ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα και τα τυχόν περιοριστικά μέτρα, η διαμαρτυρία θα εκδηλωθεί σε πανελλαδικό είτε τοπικό επίπεδο, αντιπροσωπευτικά, ώστε σε κάθε περίπτωση, να τύχουν προβολής τα αιτήματά μας και να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση με στόχο την επίλυσή τους.

Υπενθυμίζεται, ότι λόγω της πανδημίας, η αντίδραση του συνδικαλιστικού μας κινήματος δεν ήταν η επιθυμητή, καθώς σύσσωμες οι Ομοσπονδίες τάχθηκαν υπέρ της τήρησης των περιοριστικών μέτρων, επιδεικνύοντας δε σύνεση και προσοχή στη λειτουργία τους, επέλεξαν άλλες μορφές παρεμβάσεων και διεκδίκησης αιτημάτων.

Βγαίνοντας από το τούνελ της πανδημίας, επαναφέρουμε δημοσίως στο προσκήνιο τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που απασχολούν το συνδικαλιστικό μας κίνημα, τονίζοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι οι κυβερνώντες δεν έχουν πλέον κανένα περιθώριο περαιτέρω μετάθεσης των επιβεβλημένων αποφάσεών τους, σύμφωνα και με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κυβερνώντος κόμματος.

Ως εργαζόμενοι στους ευαίσθητους τομείς των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων όλο αυτό το διάστημα επιδείξαμε υπευθυνότητα, αναμένοντας την ανταπόκριση της πολιτείας. Τόσο τα αρμόδια Υπουργεία όσο και ο Πρωθυπουργός της Χώρας, έχουν ενημερωθεί με σχετικό Ψήφισμά μας της 11ηςΣεπτεμβρίου 2020 για το εύρος των αιτημάτων μας. Αιτήματα που στοχεύουν στην αναβάθμιση του κύρους των θεσμών που υπηρετούμε, στη θωράκισή όλων των στελεχών από τους παντοειδείς κινδύνους που αντιμετωπίζουν, καθώς και στην διασφάλιση της αξιοπρεπούς τους διαβίωσης, των ίδιων και των οικογενειών τους.

Καίρια ζητήματα, όπως το αξιόμαχο των υπηρεσιών, οι μισθολογικές αποδοχές, η αποζημίωση της υπερεργασίας, των νυχτερινών κ.λπ., η αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας, η βαθμολογική εξέλιξη, οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, η προστασία από την πανδημία και πολλά άλλα, απασχολούν το σύνολο των συναδέλφων και των συναδελφισσών μας. Με την επίλυσή τους είναι βέβαιο ότι θα αποκατασταθούν χρόνιες παθογένειες αλλά και αδικίες σε σχέση με άλλους κλάδους εργαζομένων.

Facebook