21 ΜΑΡΤΙΟΥ: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού

   Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων (κατά του Ρατσισμού) που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου, η Γραμματεία Ισότητας Φύλων της ΠΟΜΕΝΣ λέει ΟΧΙ στο ρατσισμό, ο οποίος συνιστά επαίσχυντη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και επισημαίνει ότι είναι υποχρέωσή μας να βοηθήσουμε, ώστε κάθε άνθρωπος να ζει ελεύθερος σε μια κοινωνία που δεν θα υφίσταται διακρίσεις και ρατσισμό.  

   Καθώς ο ρατσισμός αποτελεί διαχρονικό φαινόμενο με την έννοια της κοινωνικής διάκρισης, οι άνθρωποι περιθωριοποιούνται, καταπιέζονται, ταπεινώνονται επειδή είναι διαφορετικοί και νομιμοποιείται η κυριαρχία και ανισότητα.  

   Οι διακρίσεις κατά κοινωνικών ομάδων, όπως για παράδειγμα γυναικών, ατόμων με ειδικές ανάγκες, ομοφυλόφιλων και ο περαιτέρω κοινωνικός αποκλεισμός τους, νομιμοποιούνται μέσα από ρατσιστικές συμπεριφορές. 

   Η Γραμματεία Ισότητας Φύλων ως φορέας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τα έμφυλα ζητήματα που απασχολούν το χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και κατ’ επέκταση την κοινωνία μας, καταγγέλλει κάθε συμπεριφορά που προάγει ρατσισμό, διακρίσεις, ξενοφοβία.  

   Αγωνίζεται σταθερά για την προώθηση της ουσιαστικής ισότητας και την εξάλειψη των διακρίσεων και με πλήρη επίγνωση και συνείδηση απέναντι στις αξίες που πρεσβεύει, θα συνεχίσει να είναι δίπλα στο προσωπικό των Ένοπλων Δυνάμεων.

 

Για τη Γραμματεία Ισότητας Φύλων

Αικατερίνη Κιουρτσίδου
Γραμματέας

 

Μαρία Τυροπώλη
Κοινωνική Λειτουργός

 

Facebook