Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ εκφράζει την ικανοποίησή της για την απόφαση του Γ.Ε.Σ. λόγω και της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19, να ανασταλεί η υποχρέωση της φυσικής παρουσίας .των στελεχών, που πρόκειται να φοιτήσουν ή φοιτούν σε σχολεία σταδιοδρομίας που είναι υποχρεωτικά για προαγωγή για ορισμένους βαθμούς, όλων των Όπλων – Σωμάτων, αξιοποιώντας πλήρως τις δυνατότητες που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία στο χώρο για την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση (διαδικτυακή μάθηση, τηλεκπαίδευση, e’ learning κ.α.).

Με τα σχετικά έγγραφά μας:

αναδείξαμε ότι είναι προς όφελος τόσο της υπηρεσίας όσο και των στελεχών γενικότερα σε εργασιακό, οικογενειακό και οικονομικό επίπεδο και είχαμε προτείνει την τροποποίηση της κατανομής της ΔΙ.ΜΑ. και της αυτοπρόσωπης παρουσίας αξιοποιώντας πλήρως τις δυνατότητες που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία στο χώρο της εκπαίδευσης (διαδικτυακή μάθηση, τηλεκπαίδευση,  e’ learning κ.α.).

Με ανακοίνωσή μας  https://www.pomens.gr/enimerosi/deltia-typou/1098-diadiktyaki-mathisi-stelexon-dikaiosi-pomensε την 30 Απριλίου 2020, είχαμε εκφράσει ήδη την ικανοποίησή μας προς την Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία για τον μέχρι τώρα τρόπο διεξαγωγής της εκπαίδευσης των στελεχών σε σχολεία, τα οποία υλοποιούνται μέσω ΔΙ.ΜΑ. ή τηλεκπαίδευσης με τη χρήση κατάλληλης ηλεκτρονικής πλατφόρμας, χωρίς τη φυσική παρουσία.

            Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. όπως έχει αποδείξει κατ’ επανάληψη, θα συνεχίσει να πορεύεται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, με αποτελεσματικές παρεμβάσεις σε ανώτατα θεσμικά επίπεδα, έτσι ώστε να επιλύει τα προβλήματα των εν ενεργεία συναδέλφων μας, επικυρώνοντας συνεχώς την αδιαμφισβήτητη αναγνώριση, από όλους τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς, καθώς αποτελεί την μοναδική ελπίδα των Στρατιωτικών για να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δημήτριος Ρώτας
Επγός (ΥΔΚ)

 

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γεώργιος Θεοδώρου
Τχης (ΠΖ)

 

Facebook