ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – ΠΟΜΕΝΣ, χαιρετίζει την ανταπόκριση της Πολιτικής και Στρατιωτικής μας ηγεσίας στο αίτημα της Ομοσπονδίας μας που είχε κατατεθεί από τις 02 Σεπτεμβρίου 2020, https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1218-pomens-ektakti-apozimiosi-sta-stelexi-ton-ed-katavoli-nyxterinis-apasxolisis για την καταβολή ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ σε ΗΕΕ, σύμφωνα με το σχετικό σε όλους τους συναδέλφους μας (που υπηρετούν σε ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ, ΓΕΕΘΑ, ΥΠΕΘΑ), για την συμμετοχή τους στην αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα των ΕΔ.

Συγκεκριμένα όπως αποδεικνύεται από το ανωτέρω έγγραφο στις παρ. 3 και 4 αναφέραμε:

« 3. … η ανωτέρω καταβολή θα πρέπει να ανταποκρίνεται στην εργώδη προσπάθεια που καταβάλλουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες επιχειρησιακές ανάγκες,» 

«4. … καλούμε την Πολιτική και Στρατιωτική μας ηγεσία να εξαντλήσει τις δυνατότητες επιβράβευσης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, όχι ως αποζημίωση των πολύτιμων υπηρεσιών που προσφέρουν αλλά ως ένδειξη αναγνώρισης των ανεκτίμητων αγαθών «ειρήνης και ασφάλειας» που προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.» 

Επισημαίνεται ότι στην συνέχεια η Ομοσπονδία μας με αδιάκοπες προσπάθειες επαφές και διαβουλεύσεις με αρμόδιους φορείς εργαζόταν συνεχώς, τόσο για την συμπερίληψη επιπλέον συναδέλφων μας, στους δικαιούχους της αποζημίωσης, όσο και για την επανεξέταση του ύψους της αποζημίωσης που αφορά το προσωπικό του Στρατού Ξηράς, Μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού και όσων υπηρετούν στο επιτελείο του ΓΕΕΘΑ και στις Υπηρεσίες του ΥΠΕΘΑ όπως  αποτυπώνονται με τα παρακάτω έγγραφα μας.

  1. ΠΟΜΕΝΣ: Δυσμενής Διάκριση Στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού (https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1258-pomens-dysmenis-diakrisi-stelexon-tou-polemikoy-naftikoy) 

2. ΠΟΜΕΝΣ: Άμεση απόσυρση της διαταγής του ΓΕΣ για την αποζημίωση του προσωπικού. (https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1270-pomens-amesi-aposyrsi-tis-diatagis-tou-ges-gia-tin-apozimiosi-tou-prosopikoy)

3. ΠΟΜΕΝΣ: Άμεση απόσυρση της διαταγής του ΓΕΣ για την αποζημίωση του προσωπικού. (https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1303-pomens-apozimiosi-gia-tis-ypiresies-afksimenis-epifylakis-stratiotikoy-prosopikoy) 

4.  ΠΟΜΕΝΣ: Αποζημίωση Επιφυλακής Προσωπικού ΣΞ – ΓΕΕΘΑ-ΥΠΕΘΑ. https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1326-pomens-apozimiosi-epifylakis-prosopikoy-sks-geetha-ypetha 

5.  ΠΟΜΕΝΣ: Πρόταση για την αποζημίωση του Υγειονομικού προσωπικού.

https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1331-protasi-pomens-gia-tin-apozimiosi-tou-ygeionomikoy-prosopikoy 

Επιπρόσθετα ως Ομοσπονδία, θέλουμε να εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΕΘΑ, για τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλουν, για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας και την επιβράβευση της προσφοράς των συναδέλφων μας. 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – ΠΟΜΕΝΣ  αποδεικνύει καθημερινά πλέον, ότι δεν περιορίζεται στην έκδοση ενός εγγράφου ή στην δημοσιοποίηση του στα sites, αλλά με συνεχείς προσπάθειες, επαφές και διαβουλεύσεις με αρμόδιους φορείς της Πολιτικής και Στρατιωτικής μας Ηγεσίας δικαιώνει τις συνεχείς προσπάθειες του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, αποτελώντας παράλληλα την  ελπίδα των Στρατιωτικών για να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δημήτριος Ρώτας
Επγός (ΥΔΚ)

 

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γεώργιος Θεοδώρου
Τχης (ΠΖ)

 

Facebook