ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ  Ε.Σ.ΠΕ.E.ΛΕΣ  ΜΕ ΤΟΝ  Β’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒτΕ
ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΕΣΒΟΥ ΤΗΣ ΝΔ Κ.  ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ

Αγαπητοί συνάδελφοι/σες

Στα πλαίσια των επαφών της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου «Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕΣ.» με τους θεσμικούς παράγοντες της Λέσβου, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 04 Νοεμβρίου 2019 συνάντηση αντιπροσωπείας του Δ.Σ της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕΣ με τον Β΄ Αντιπρόεδρο της ΒτΕ και βουλευτή Λέσβου της ΝΔ κ. Χαράλαμπο Αθανασίου.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν εκ μέρους του Δ.Σ. ο Πρόεδρος της «Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕΣ.» Ευστράτιος Χαραλαμπέλλης, ο Αντιπρόεδρος Σταμάτιος Κατσαμπής, ο Γεν. Γραμματέας Θεόδωρος Κουτσίδης, ο Αν Γεν. Γραμματέας Δημήτριος Ιωαννίδης και τα μέλη Σταύρος Τράτας και Κωνσταντίνος Πρωτόγηρος

Τα μέλη του Δ.Σ συνεχάρησαν τον κ. Αθανασίου για την επανεκλογή του στη Βουλή των Ελλήνων και για την εκλογή του ως Β’ Αντιπροέδρου της Βουλής και του ευχήθηκαν δύναμη, υγεία και μια γόνιμη για τη Χώρα μας θητεία. Η συνάντηση διεξήχθη σε πάρα πολύ καλό κλίμα και τα μέλη του Δ.Σ ενημέρωσαν τον κ. Αθανασίου για το σκοπό λειτουργίας και τους στόχους του σωματείου. Στη συνάντηση ο Πρόεδρος και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕΣ. καταθέσαμε τους προβληματισμούς και τις προτάσεις μας σε διάφορα θέματα που απασχολούν τους εν ενεργεία στρατιωτικούς της Λέσβου όπως:

  • Η μη έκδοση μέχρι και σήμερα της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που αφορά        στη αποζημίωση της νυκτερινής απασχόλησης των στρατιωτικών αλλά και της μη χορήγησης του επιδόματος αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας μέχρι την έκδοση της Κ.Υ.Α όπως ορίζει ο Ν.4472/2017 που είναι σε ισχύ.
  • Τήρηση 40ωρου και χορήγηση επιπλέον απαλλαγών στα στελέχη, μετά από εκτέλεση υπηρεσίας τα Σαββατοκύριακα και τις επίσημες αργίες.
  • Βαθμολογική Εξέλιξη Στελεχών Ε.Δ 1991-1993.
  • Την υπαγωγή των Στελεχών Τάξεων 1990-1992 στο καθεστώς των παλαιών ασφαλισμένων.
  • Εξέλιξη Εθελοντών Μακράς Θητείας του Ν. 1848/1989.
  • Την Επαναφορά της Καταβολής του Βοηθήματος Οικογενειακής Επαγγελματικής Αυτοτέλειας (ΒΟΕΑ) από τα μετοχικά ταμεία στην ηλικία των 18 ετών (ειδικά για τα παιδιά που καλούνται να συνεχίσουν τις σπουδές τους στη τριτοβάθμια εκπαίδευση) από 25 ετών που είναι σήμερα.
  • Κατάργηση της άδικης καταβολής ενός βασικού μισθού υπέρ των Μετοχικών Ταμείων για αναγνώριση γάμου για στελέχη που έχουν τελέσει γάμο πριν την 22 Ιουλίου 2002
  • Μεταφορικό Ισοδύναμο σε στρατιωτικούς μη μόνιμους κάτοικους παραμεθορίων Νήσων σύμφωνα με το νόμο 4606/2019

Ο κ. Αθανασίου αφού άκουσε με προσοχή τα μέλη του Δ.Σ μας διαβεβαίωσε ότι θα σταθεί αρωγός της προσπάθεια της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕΣ. αφενός για την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί και αφετέρου για την επίλυσή τους και ευχήθηκε σε όλα τα μέλη της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕΣ. καλή επιτυχία στο έργο τους.

Τέλος, ο Πρόεδρος ευχαρίστησε τον κ. Αθανασίου για το κλίμα  άριστης συνεργασία και απέδωσε υπόμνημα με όλα τα θέματα – αιτήματα της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕΣ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ευστράτιος Χαραλαμπέλλης
Υπλγός (ΤΔ)

 

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Θεόδωρος Κουτσίδης
Τχης (ΑΠΒ)

 

Facebook