ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022, στο πλαίσιο της διαρκούς επικοινωνίας της Ομοσπονδίας με αρμόδιους φορείς, για την επίλυση εργασιακών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών θεμάτων, που απασχολούν χιλιάδες συναδέλφους μας, έλαβε χώρα τηλεδιάσκεψη της ΠΟΜΕΝΣ, με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης που εκπροσώπησαν τον Υπουργό κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Η Ομοσπονδία μας εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο της ΠΟΜΕΝΣ κ. Δημήτριο Ρώτα, τον Πρόεδρο και Αναπληρωτή Πρόεδρο της Συμβουλευτικής επιτροπής του ΕΦΚΑ για τα ΣΑ και ΕΔ κ.κ. Κων/νο Χατζηδημητρίου και Ιωάννη Σπαράγγη αντίστοιχα, καθώς και τον Γραμματέα Οργανωτικού κ. Ηλία Κολλύρη.

Τα θέματα που αναδείχθηκαν ήταν:

    α) Η μάχιμη πενταετία για όλους τους συναδέλφους ανεξαρτήτως γεωγραφικού προσδιορισμού εφόσον εργάζονται στα καθήκοντα της ειδικότητας τους.

    β) Η τριετία του Ν.3865/2010, για αναγνώριση 6,67%, με παράταση για ένα χρονικό διάστημα εντός του έτους.

    γ) Κατάργηση ηλικιακών ορίων.

    δ) Δυνατότητα επικουρικής ασφάλισης στα εν ενεργεία στελέχη.

    ε) Παραμονή συναδέλφων μας στον ΕΦΚΑ από τα τρία σώματα ΣΞ-ΠΝ-ΠΑ, για την συνέχιση του τεράστιου έργου που έχει αναληφθεί και επιτελείται, για την αποδοτικότερη επικοινωνία του ΕΦΚΑ με τα Επιτελεία όπως και για την εξυπηρέτηση όλων των συναδέλφων μας που βρίσκονται σε αποστρατεία ή τίθενται σε αποστρατεία.

    στ) Απλήρωτη εργασία, εφαρμογή του 40ωρου και υπερωριακή απασχόληση.

 Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος και ανταλλαγή απόψεων με τον Αναπληρωτή Διευθυντή του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Νικόλαο Σωτηρόπουλο, τον Διευθυντή του Γραφείου Γενικής Γραμματέως Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Εργασίας κ. Κωνσταντίνο Βρεττό και την Νομική Σύμβουλο κ. Ευαγγελία Ζεϊμπέκου, όπου από πλευράς της Ομοσπονδίας μας επανελήφθησαν, σε συνέχεια της από τριμήνου επικοινωνίας μας με τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Τσακλόγλου και τονίστηκαν με την κατάλληλη επιχειρηματολογία τόσο τα δίκαια αιτήματα μας, όσο και οι δύσκολες απαιτήσεις που καλούνται καθημερινά – ακατάπαυστα να ανταποκρίνονται οι εν ενεργεία στρατιωτικοί και οι οικογένειές τους.

Για την περαιτέρω αξιολόγηση των παραπάνω θεμάτων που απασχολούν χιλιάδες συναδέλφους μας, εμφανής ήταν τόσο η διάθεση, όσο και η δέσμευση των εκπροσώπων του Υπουργού για επισταμένη ενημέρωση του κ. Χατζηδάκη με ταυτόχρονη ενημέρωση της ΠΟΜΕΝΣ.

Η Ομοσπονδία μας θεωρεί ότι η συγκεκριμένη συνάντηση δεν θα μείνει μόνο στα “όμορφα λόγια”, αλλά θα προχωρήσει εντός δεσμευτικού χρονοδιαγράμματος από πλευράς του Υπουργείου, σε πράξεις προς όφελος των χιλιάδων στρατιωτικών.

Η ΠΟΜΕΝΣ δεσμεύεται προς όλους τους συναδέλφους, ότι θα συνεχίσει να επιμένει, χωρίς καμία εξάρτηση, μέχρι τελικής δικαίωσης όλων των χρόνιων και δίκαιων θεμάτων που μας απασχολούν.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δημήτριος Ρώτας
Ασμχός (ΥΔΚ)

 

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γεώργιος Θεοδώρου
Τχης (ΠΖ)

 

Facebook