ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΠΟΜΕΝΣ – Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών, την Πέμπτη 06.05.2021 παρουσία του προέδρου της Ομοσπονδίας κ. Ρώτα Δημητρίου, του προέδρου και αναπληρωτή προέδρου συμβουλευτικής επιτροπής ΕΦΚΑ για τα ΣΑ-ΕΔ κ.κ. Κωνσταντίνου Χατζηδημητρίου και Ιωάννη Σπαράγγη αντίστοιχα, πραγματοποίησε διαδικτυακή συνάντηση, με την Γενική Γραμματέα Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Παυλίνα Καρασιώτου και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Στη συνάντηση αναπτύχθηκαν θέματα που απασχολούν τα στελέχη των ΕΔ και συγκεκριμένα:

  • Την πρόβλεψη της μάχιμης πενταετίας για όλο το στρατιωτικό προσωπικό, ανεξαρτήτου γεωγραφικού προσδιορισμού, εφόσον ασκεί τα καθήκοντα της ειδικότητας του.

https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1421-pomens-syntaksiodotikes-rythmiseis-gia-oles-tis-proeleyseis-prosopikoy

  • Την αναπροσαρμογή του ποσού στο 6,67% των απαιτούμενων εισφορών, αντί του 20%, για την εξαγορά της τριετίας του Ν.3865/2010, πρόταση η  οποία έχει γίνει δεκτή και από το ΥΠΕΘΑ.

https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1362-pomens-ksekathari-i-thesi-mas-gia-eksagora-tis-trietias-prosoxi-se-lanthasmenes-proseggiseis

  • Την επίλυση του ασφαλιστικού 90-92.

https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1427-1990-1992-1993-1995

  • Την πρόβλεψη εξαγοράς πλασματικού χρόνου για τα τέκνα.

https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1499-protasi-pomens-gia-eksagora-plasmatikoy-xronou-teknon-stelexon-ton-enoplon-dynameon

  • Την κατάργηση των ηλικιακών ορίων λόγω βαθμού, ανεξαρτήτου προελεύσεως.

https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1383-2439-1997

https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1421-pomens-syntaksiodotikes-rythmiseis-gia-oles-tis-proeleyseis-prosopikoy

Μετά την συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων, συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση και άλλων συναντήσεων με υπηρεσιακούς παράγοντες καθώς επίσης και με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, για την πληρέστερη ενημέρωση στα θέματα που απασχολούν τα εν ενεργεία στελέχη των ΕΔ.

Η ΠΟΜΕΝΣ με την σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που την διακρίνει, επικυρώνει συνεχώς την αδιαμφισβήτητη αναγνώριση, από όλους τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς και αποτελεί την Φωνή όλων των εν ενεργεία Στρατιωτικών.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δημήτριος Ρώτας
Ασμχός (ΥΔΚ)

 

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γεώργιος Θεοδώρου
Τχης (ΠΖ)

 

Facebook