Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου στην Λ.Ε.Θ. Μυτιλήνης η Ημερίδα ενημέρωσης συζήτησης και ανοιχτού διαλόγου σε θέματα που απασχολούν τους στρατιωτικούς, με πολύ μεγάλη συμμετοχή συναδέλφων και παρουσία 6μελούς Αντιπροσωπείας της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ αποτελούμενοι από το Πρόεδρο κ. Δημήτριο Ρώτα, τον Αντιπρόεδρο Μέριμνας Προσωπικού της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ και Πρόεδρο της Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ κ. Νικόλαο Παναγιωτίδη τον Αντιπρόεδρο Δημοσίων Σχέσεων κ. Νικόλαο Ασφή, τον Ταμία της Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ και της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ κ. Χρήστο Μασάνη και τις Τομεάρχισσες Ισότητας Φύλων Προσωπικού της Π.ΟΜ.ΕΝ.ΣΑγγελική Κακαρίκου και Κατερίνα Κιουρτζίδου που επισκέφτηκε την Λέσβο για το σκοπό αυτό την 12-15 Νοεμβρίου σε συνεργασία με το Δ.Σ. της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕΣ.,

 

 

Αντικειμενικός σκοπός της επίσκεψης ήταν αφενός να ενημερωθούν τα στελέχη υπεύθυνα και έγκυρα για τις λύσεις που προωθούνται σε πολλά χρόνια προβλήματα των στρατιωτικών καθώς και ποιες ενέργειες έχουν γίνει μέχρι σήμερα από την Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. προς την Πολιτική και στρατιωτική ηγεσία για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης επ ωφέλεια των συναδέλφων και αφετέρου να αμβλυνθούν οι όποιες δικαιολογημένες ανησυχίες των συναδέλφων σε όλα τα θέματα που τους απασχολούν.

Συνάντηση Αντιπροσωπίας Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. & Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕΣ. με Εκπροσώπους της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιώτικής Πολιτικής

 

Στο ξεκίνημα της επίσκεψής τους στη Μυτιλήνη η Αντιπροσωπεία της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. & της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕΣ. επισκέφτηκαν την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιώτικής Πολιτικής και συζήτησαν με εκπροσώπους της, τις όποιες εξελίξεις υπάρχουν για το δικαίωμα χρήσης του ευεργετικού μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου από το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ), χωρίς να απαιτείται η ιδιότητα του Μόνιμου κάτοικου όπως σαφώς ορίζει ο Ν.4606/19 . Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων στις τεχνικές δυσκολίες που καθιστούν αδύνατη την εφαρμογή του Νόμου μέχρι και σήμερα για τα στελέχη μη μόνιμους κάτοικους της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.  Οι συζητήσεις ήταν εποικοδομητικές και θα συνεχιστούν στο προσεχές διάστημα με την συμμετοχή της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕΣ. μέχρι την οριστική επίλυση του προβλήματος

Να σας υπενθυμίσουμε ότι η Ομοσπονδία μας έγκαιρα (ΕΔΩ) με αφορμή έγγραφο της Ε.Σ.ΠΕ,Ε,ΛΕΣ (ΕΔΩ) προέβη στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εφαρμοστεί ο Νόμος.

Συνάντηση Αντιπροσωπίας Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. & Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕΣ. με ΑΔΦ Λέσβου.

 

 

Σε θερμό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση της αντιπροσωπείας της ΠΟΜΕΝΣ με τον διοικητή της 98 ΑΔΤΕ Υπτγο Πουλιανίτη Χρήστο, όπου συζητήθηκαν μεταξύ άλλων τα ιδιαίτερα προβλήματα των στελεχών που υπηρετούν στη Λέσβου, όπως το ζήτημα της στέγασης, της συμμετοχής των Ενόπλων δυνάμεων στα Κέντρα φιλοξενίας μεταναστών HOT SPOT και του  Μεταφορικού Ισοδύναμου.

Επίσης συζητήθηκε η συνεργασία των στρατιωτικών διοικήσεων με την θεσμική εκπροσώπηση των Στρατιωτικών, ως φορέας ενημέρωσης των προβλημάτων των στελεχών προς την διοίκηση, για την ταχύτερη επίλυση τους.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.  &  ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕΣ. ΣΤΟ TV Μυτιλήνη

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών «Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.» κ. Δημήτριος Ρώτας και ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου «Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕΣ.» κ. Σταμάτιος Κατσαμπής φιλοξενήθηκαν στο Δελτίο Ειδήσεων του TV Μυτιλήνης όπου και συζήτησαν με το δημοσιογράφο Γιάννη Συνάνη σχετικά με την εκδήλωση στη Λ.Ε.Θ. Μυτιλήνης.

Η Εκδήλωση στη Λ.Ε.Θ. Μυτιλήνης

 

 

 

 

Στις 17:30 ξεκίνησε η εκδήλωση ενημέρωσης όπου η Αντιπροσωπία της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. και πλήθος συναδέλφων συμμετείχαν στο διάλογο όπου τέθηκαν πάρα πολλά ερωτήματα και δόθηκαν υπεύθυνες απαντήσεις από υπεύθυνους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας μας. Το ενδιαφέρων των συναδέλφων ήταν αυξημένο καθώς είναι η πρώτη φορά που τη Λέσβο επισκέπτεται Ομοσπονδία Θεσμικής εκπροσώπησις εν ενεργεία Στρατιωτικών και μάλιστα πολυμελείς. Ο Πρόεδρος της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. κ. Ρώτας Δημήτριος Αρχικά ενημέρωσε τους συναδέλφους για τις δράσεις, τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί αλλά και τα αποτελέσματα των προσπαθειών. Έγινε επίσης ενημέρωση του προσωπικού για τα θέματα που συζητήθηκαν στην επίσημη συνάντηση που είχε η Ομοσπονδία μας με τον κ. ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή. Όπως είναι φυσικό τα περισσότερα ερωτήματα που τέθηκαν αφορούσαν την μέριμνα προσωπικού όπου και δόθηκαν οι απαραίτητες απαντήσεις από τον Αντιπρόεδρο Μέριμνας Προσωπικού της Ομοσπονδίας κ Νικόλαο Παναγιωτίδη. Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον των συναδέλφων και για θέματα που αφορούν το 40ωρο, την υγειονομική περίθαλψη, για τις εξελίξεις στα θέματα σταδιοδρομίας ΕΜΘ – ΕΠΟΠ, εξασφάλιση συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων κλπ.

Η εκδήλωση η οποία είχε 3 ώρη διάρκεια, έκλεισε αφήνοντας άριστες εντυπώσεις στο προσωπικό και δόθηκε η υπόσχεση από την Ομοσπονδία και την Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕΣ. να επαναληφθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το Δ.Σ. της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕΣ ευχαρίστησε την Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. για την παρουσία της στη Λέσβο για να ενημερώσει τα στελέχη που υπηρετούν στη πρώτη γραμμή και όλους τους συναδέλφους που παραβρέθηκαν ή δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν λόγω υποχρεώσεων.

 

 

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης

 

Κατά την διάρκεια της παραμονής του στο Νησί ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών «Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.», κ. Δημήτρης Ρώτας εξέφρασε την επιθυμία να μεταβεί συνοδευόμενος από μέλη της Ομοσπονδίας και της «Ε.Σ.ΠΕ.Ε,ΛΕΣ.»  οδικώς προς τη Δημοτική Κοινότητα Μόριας όπου βρίσκεται το Κέντρο Υποδοχής Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Μόριας έτσι ώστε να δει προσωπικά (έστω και από τον εξωτερικό χώρο) την κατάσταση που επικρατεί και σε τι περιβάλλον καλούνται να εκτελούν άοπλη υπηρεσία οι Έλληνες στρατιωτικοί που απασχολούνται στο HOT SPOT (ΚΥΤ) της Μόριας.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. με μέλη της Ομοσπονδίας και της Ε.Σ.ΠΕ.Ε,ΛΕΣ. μετέβησαν στη πόλη της Μυτιλήνης για προγραμματισμένη συνάντηση με το Δήμαρχο Μυτιλήνης κ. Στρατή Κύτελη όπου και έγινε συζήτηση για τα προβλήματά που αντιμετωπίζουν στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, κυρίως τα νεοεισερχόμενα στην προσπάθειά τους για εξεύρεση κατοικίας λόγω έλλειψις των διαθέσιμων κατοικιών κυρίως από την κορύφωση του μεταναστευτικού – προσφυγικού προβλήματος αλλά και του φαινομένου AirBNB.

Επίσης συζητήθηκε και η κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Υποδοχής Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Μόριας και ο Πρόεδρος της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. ζήτησε τη στήριξη και έλαβε την διαβεβαίωση από τον κ. Δήμαρχο ότι θα συμβάλει και ο ίδιος προσωπικά στην προώθηση του αιτήματος της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. για πλήρη απεμπλοκή του Στρατιωτικού προσωπικού από τα HOT SPOT – ΚΥΤ της χώρας (εν προκειμένωω της Μόριας), έτσι ώστε τα στελέχη να αφοσιωθούν με την αποστολή τους που δεν είναι άλλη από το να εξασφαλίζει την άμυνα της Χώρας, να υπερασπίζει την Εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδας.

Επίσκεψη στη Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Μανταμάδο

 

 

Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγ. Ραφαήλ

 

Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία κατευθύνθηκε οδικώς προς τη πόλη του Μανταμάδου και της Θερμής Λέσβου για να επισκεφτεί τα ιερά προσκυνήματα της Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών και της Ιεράς Μονής Αγ. Ραφαήλ όπου η Αντιπροσωπεία είχε και την τιμή να γίνει δεκτή από την Πανοσιολογιοτάτη Ηγουμένη Ταβιθά.

Παράθεση γεύματος προς τιμή της Ομοσπονδίας από το Δ.Σ της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕΣ.

 

 

 

Σε χαλαρούς ρυθμούς την τελευταία ημέρα της εκδήλωσης αφού έγινε ο απολογισμός της όλης προσπάθειας συμφωνήσαμε ότι η επίσκεψη της Ομοσπονδίας στη Λέσβο είχε θετικά αποτελέσματα τόσο για την Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ και την Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕΣ. αλλά πολύ περισσότερο για τους συναδέλφους που συμμετείχαν δυναμικά τους δόθηκε η ευκαιρία να λύσουν τις απορίες τους πάνω σε αρκετά ζητήματα που τους απασχολούν και αποχώρησαν από την εκδήλωση πιο σίγουροι σαφώς καλύτερα ενημερωμένοι και γεμάτοι αισιοδοξία βλέποντας πως το μέλλον της Θεσμική τους εκπροσώπησης μέσω της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕΣ. βρίσκεται σε καλά χέρια.

Στο αποχαιρετιστήριο γεύμα που παρατέθηκε από το Δ.Σ της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕΣ προς την αντιπροσωπεία της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ δόθηκε η υπόσχεση απ όλους ότι θα είμαστε πάντα εδώ ώστε να αναδεικνύουμε και να επιλύουμε τα όποια προβλήματα των συναδέλφων δυνατοί και ενωμένο σαν μια γροθιά,   γιατί στη Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ δεν νιώθουμε,  ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ευστράτιος Χαραλαμπέλλης
Υπλγός (ΤΔ)

 

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Θεόδωρος Κουτσίδης
Τχης (ΑΠΒ)

 

Facebook