ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

          Δυστυχώς αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε στο γνωστό πλέον θέμα της αγωγής του κ. Χαριτίδη κατά της Γραμματέως Ισότητας της ΠΟΜΕΝΣ, μετά τις τελευταίες δηλώσεις του συνηγόρου του κ. Χαριτίδη οι οποίες βρίθουν ανακριβειών.

           Είναι δικαίωμα του καθενός να προσφεύγει στη Δικαιοσύνη, και υποχρέωση του δικηγόρου του να υπερασπίζεται τις θέσεις του. Δεν έχει όμως κανείς το δικαίωμα, έστω στο όνομα του υπερασπιστικού λειτουργήματος, να διαδίδει ανακρίβειες και να διαστρεβλώνει τα γεγονότα. Γιατί είναι τουλάχιστον ανακριβής ο ισχυρισμός ότι δήθεν η επίμαχη επιστολή του κ. Χαριτίδη δεν φωτογραφίζει τη Γραμματέα Ισότητας, ή ότι δεν είχε τάχα ανασταλεί η άδειά της κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, ή ότι η ανακοίνωση της Γραμματείας Ισότητας απεστάλη επιλεκτικά δήθεν σε συγκεκριμένα μέσα και οργανώσεις.

           Πολύ περισσότερο όμως, ουδείς έχει το δικαίωμα να κομματικοποιεί  τον ευαίσθητο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, μιλώντας για επιλεκτικές σχέσεις με συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους και μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται σε αυτούς.

           Βέβαια, οι αναφορές αυτές μάλλον επιβεβαιώνουν τον υπερκομματικό και αυστηρά ουδέτερο χαρακτήρα της Ομοσπονδίας μας και των στελεχών της, οι οποίοι άλλοτε κατηγορούνταν ως «γαλάζιοι» και τώρα ως «σύντροφοι».

           Τόσο το περιεχόμενο των επιστολών του κ. Χαριτίδη και του κ. Κασιδόπουλου, που δημοσιεύθηκαν με διαφορά μιας μέρας και αφορούσαν στα ίδια επί της ουσίας ζητήματα, όσο και η ανακοίνωση της Γραμματείας Ισότητας, που κατήγγειλε τις επιστολές αυτές, είναι πλέον ευρέως γνωστά, παραμένουν στο διαδίκτυο και ο καθένας μπορεί να τα διαβάσει και να βγάλει τα συμπεράσματά του.

           Η Ομοσπονδία μας δεν πρόκειται να δώσει συνέχεια στην δημόσια αυτή αντιπαράθεση και την κομματικοποίηση που επιχειρείται. Τα ανυπόστατα επιχειρήματα του κ. Χαριτίδη και των εκπροσώπων του θα βρουν απάντηση εκεί που οι ίδιοι επέλεξαν, στις δικαστικές αίθουσες.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δημήτριος Ρώτας
Επγός (ΥΔΚ)

 

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γεώργιος Θεοδώρου
Τχης (ΠΖ)

 

Facebook