Εξοχότατη Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας, Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ, Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων, Αξιότιμε κ. Γενικοί Γραμματείς, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,  Αξιότιμε κ. Εισαγγελεύ, Αξιότιμα μέλη των Ομοσπονδιών ΣΑ, 

1. Φαίνεται ότι η πρωτοβουλία της ΠΟΜΕΝΣ να θεσμοθετήσει Γραμματεία Ισότητας Φύλων έχει ενοχλήσει ορισμένους οι οποίοι θεώρησαν «ευκαιρία» να εκμεταλλευτούν την παρούσα κρίσιμη συγκυρία, τόσο για τη δημόσια υγεία όσο και για τα εθνικά θέματα, για να επιτεθούν στο θεσμό αυτό με αήθεις χαρακτηρισμούς, εκφράσεις, συκοφαντίες και υπονοούμενα.

2. Πρόκειται, δυστυχώς, για το γνωστό δίδυμο «στρατιωτικών συνδικαλιστών», οι οποίοι, μη έχοντας πλέον οποιαδήποτε θεσμική ιδιότητα ή νομιμοποίηση, επιδίδονται σε διαδικτυακά «γυμνάσια», αποστέλλοντας, όλως συμπτωματικώς, ταυτόχρονα επιστολές προς συγκεκριμένα sites, για να πλήξουν την Ομοσπονδία μας.

3. Αλγεινή ωστόσο εντύπωση μάς προκαλεί το ότι στο στόχαστρο των εν λόγω «συνδικαλιστών» βρίσκεται αυτή τη φορά η νεοσυσταθείσα Γραμματεία Ισότητας Φύλων και η επικεφαλής αυτής. Φαίνεται ότι το έργο και η δραστηριοποίηση της Γραμματείας έχουν «ενοχλήσει» κάποιους, οι οποίοι επιδιώκουν διακαώς να πλήξουν, να συκοφαντήσουν και να υποβαθμίσουν το θεσμό. Υπενθυμίζουμε ότι η Γραμματέας Ισότητας Φύλων, ως μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας μας, απολαμβάνει της προστασίας και δικαιωμάτων που ορίζει ο νόμος.

4. Η Ομοσπονδία μας εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της προς τη Γραμματεία Ισότητας Φύλων και την επικεφαλής αυτής και θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια.

5. Καλούμε όλους τους θεσμούς να καταδικάσουν τις εν λόγω επιθέσεις και να τοποθετηθούν επί του σοβαρού αυτού θέματος.

6. Ο Εισαγγελέας Αεροδικείου Αθηνών που κοινοποιείται η παρούσα, παρακαλείται για την διερεύνηση της υπόθεσης και για τις ενέργειες της αρμοδιότητάς του.

 

Μετά τιμής
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Facebook