Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί, 

1. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, σας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με το (α) σχετικό για τις εκπαιδεύσεις, η έναρξη των οποίων θα πραγματοποιηθεί μετά την 22 Φεβρουαρίου 2021, θα εκδίδονται νεότερες διαταγές, σε συνδυασμό με τις επικρατούσες υγειονομικές συνθήκες και τα εν ισχύ μέτρα της Πολιτείας για την καταπολέμηση της πανδημίας COVID-19.

2. Σύμφωνα με το (β) όμοιο και στο πλαίσιο των επικρατουσών υγειονομικών συνθηκών καθορίστηκε:

       α.  Η Ειδική εκπαίδευση του Ενιαίου Προκεχωρημένου Τμήματος Ο-Σ 1η ΕΣ Λοχαγών θα συνεχίσει να πραγματοποιείται με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης για το χρονικό διάστημα από 22 έως 25 Φεβ 21.

       β.  Ενιαία εκπαίδευση με τη μέθοδο της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης για το χρονικό διάστημα από 01 Μαρ μέχρι 02 Απρ 21, καλώντας παράλληλα  την Σχολή Πεζικού στην πόλη της Χαλκίδας να βρίσκεται σε ετοιμότητα υλοποίησης της εκπαίδευσης με φυσική παρουσία  αναλόγως των υγειονομικών συνθηκών.

3. Επισημαίνουμε ότι οι οδηγίες που έχουν εκδοθεί από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας βαίνουν αντίθετες με την υλοποίηση της εκπαίδευσης με φυσική παρουσία, καθόσον ο αριθμός των κρουσμάτων του COVID-19,αλλά και το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, δεν επιτρέπουν χαλάρωση των μέτρων. Επιπλέον, υπενθυμίζεται ότι η Περιφερειακή Ενότητα (Εύβοιας), όπως και της Αττικής ανήκουν στις «Βαθύ-Κόκκινο» περιοχές επίπεδο Γ (πολύ αυξημένου κινδύνου), ενώ η κάλυψη των ΜΕΘ-COVID-19 στην πρωτεύουσα βρίσκεται πλέον στο 88% (δεδομένα 27 Φεβ 2021).

4. Επιπρόσθετα επισημαίνουμε:

      α.  Από τους 90 Εκπαιδευόμενους της Σχολής, μεγάλος αριθμός εξ΄ αυτών ανήκουν στην ιδιαίτερα ευάλωτη ηλικιακή ομάδα (45-50), με αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης του ιού σε αυτούς αλλά και στις οικογένειές τους.

      β.  Η πιθανή ύπαρξη κρουσμάτων θα επιφέρει μεγάλη αναστάτωση και λειτουργικό κόστος, σε αντίθεση με το επιδιωκόμενο όφελος της εκπαίδευσης.

      γ.  Με δεδομένη την απαγόρευση μετακίνησης μεταξύ νομών και περιφερειακών ενοτήτων σε καθημερινή βάση, καλούνται οι σπουδαστές να παραμείνουν εκτός οικογενειακών εστιών.

      δ.  Συνολικά η Πανεπιστημιακή κοινότητα της Χώρας κατ’ αντιστοιχία, συνεχίζει την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

5. Κατόπιν όλων των παραπάνω, ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ,  αδυνατούμε να κατανοήσουμε το ενδεχόμενο έκδοσης διαταγής της ΓΕΣ/ΔΠΖ, για συγκέντρωση δεκάδων συναδέλφων μας στον ίδιο χώρο, κίνηση που είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με το πνεύμα του ΓΕΕΘΑ, αφού με συνεχείς διαταγές του την ίδια χρονική περίοδο λαμβάνονται επιπλέον μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς της νόσου σε κάθε Μονάδα.

6. Αναμένοντας την έκδοση οριστικής διαταγής από τον αρμόδιο φορέα (ΓΕΠΣ-ΔΙΔΟΕ/ΔΙΔΕΚΠ), καλούμε τον Αρχηγό ΓΕΣ να επιληφθεί άμεσα του θέματος, αντιμετωπίζοντας το στην ανθρώπινη και ορθολογική βάση του, με γνώμονα πάντα την προστασία της υγείας του Προσωπικού.

7. Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Επισμηναγός (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης,  τηλέφ. :  6983 503377.

Μετά τιμής
Για την Εκτελεστική Γραμματεία

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δημήτριος Ρώτας
Ασμχός (ΥΔΚ)

 

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γεώργιος Θεοδώρου
Τχης (ΠΖ)

 

Facebook