ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. σας ενημερώνει ότι έγινε αποδέκτρια εγγράφου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, (Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Δ/νση Νησιώτικης Πολιτικής) σε απάντηση σχετικού εγγράφου της Αντιπροεδρίας Μέριμνας Προσωπικού της Ομοσπονδίας μας https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/803-pomens-metaforiko-isodynamo-dikaioma-xrisis-apo-stratiotikoys , για το δικαίωμα χρήσης του ευεργετικού μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου από το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ), χωρίς να απαιτείται η ιδιότητα του Μόνιμου κάτοικου όπως σαφώς ορίζει ο Ν.4606/19.

Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής μας ενημέρωσε ότι σε συνεργασία με την αρμόδια Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες ενέργειες και έχει εξευρεθεί ο τρόπος πιστοποίησης των Στρατιωτικών που υπηρετούν στα νησιά, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ Α.Ε.), το οποίο και διαμόρφωσε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα κατάσταση σε μορφή excel με τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για την πιστοποίηση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Κατόπιν αυτού η Ομοσπονδία μας ζητά την άμεση συνεργασία των εμπλεκόμενων Υπουργείων και την αποστολή το συντομότερο δυνατό από τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, των απαραίτητων στοιχείων των δικαιούχων προς το Υπουργείο Ναυτιλίας (όπως του έχει ζητηθεί με το υπ’ αρίθμ. 4111.08/3041/09- 09-2019 έγγραφο) για να καταστεί δυνατή η πιστοποίησή τους στο πληροφορικό σύστημα του Μεταφορικού Ισοδύναμου.

Η εφαρμογή των νόμων συμβάλει στο να υπάρχει αποκατάσταση του αισθήματος δικαιοσύνης και ισονομίας των συναδέλφων και να μην στερούνται σημαντικές ευεργετικές παροχές που απολαμβάνουν άλλες συναφείς ομάδες πολιτών έτσι ώστε να συνεχίζουν προσηλωμένοι στο καθήκον τους.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δημήτριος Ρώτας
Επγός (ΥΔΚ)

 

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γεώργιος Θεοδώρου
Λγος (ΠΖ)

 

anakoinosi_gia_metaforiko_isodunamo

Απάντηση στην ΠΟΜΕΝΣ:

apantisi_stin_pomens

Facebook