Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί, 

1.  Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – ΠΟΜΕΝΣ, σας ενημερώνει κατόπιν σχετικής επιστολής της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Θ), για την ταλαιπωρία που υφίσταται το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στις Ειδικές Δυνάμεις σε ότι αφορά τις ετήσιες υγειονομικές εξετάσεις που υποβάλλονται στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία.

2.  Όλοι οι στρατιωτικοί υποβάλλονται σε Υγειονομικές Εξετάσεις για να διαπιστωθεί ότι έχουν τη σωματική ικανότητα (σωματική και ψυχική υγεία, αρτιμέλεια και σωματική διάπλαση) που να ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις της αποστολής για την οποία προορίζονται.

3.  Οι συνάδελφοι μας που υπηρετούν στις Ειδικές Δυνάμεις και εκτελούν πτώσεις συντήρησης με αλεξίπτωτα κάθε έτος, ενώ υποβάλλονται σε πλήρη σειρά εξετάσεων με γιατρούς περισσότερων ειδικοτήτων από αυτών που προβλέπονται στην Ετήσια Υγειονομική Εξέταση Ε.Υ.Ε. για να κριθούν ικανοί να εκτελέσουν τις πτώσεις, καλούνται εκ νέου κάθε χρόνο να υποβληθούν στις εξετάσεις που προβλέπονται και στην Ε.Υ.Ε., κάνοντας ξανά τις ίδιες εξετάσεις πλην της εξέτασης Mayer κοπράνων.

4.  Για την επίλυση του προβλήματος προτείνεται η διενέργεια μιας μόνο Εξέτασης κατ’ έτος που θα περιλαμβάνει και την Mayer κοπράνων, η οποία θα καλύπτει τόσο την Ετήσια συντήρηση αλεξιπτωτιστών όσο και την Ε.Υ.Ε.. Με αυτόν το τρόπο θα επιτευχθεί εξοικονόμηση ανθρώπινων και οικονομικών πόρων καθώς το ανωτέρω προσωπικό θα μεταβαίνει λιγότερες φορές στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία και δεν θα ταλαιπωρείται κάνοντας τις ίδιες εξετάσεις δύο (2) φορές.

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί, 

5.  Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – ΠΟΜΕΝΣ, δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται άοκνα για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας που μας παρέχονται και την επίλυση προβλημάτων όπως το ανωτέρω, για το οποίο σας προτρέπουμε να επιληφθείτε άμεσα προκειμένου να σταματήσει η άσκοπη ταλαιπωρία των συναδέλφων μας.

6.  Εισηγητής θέματος, Αρχιλοχίας (ΤΘ) Δημήτρης Στάικος, τηλέφ. 6972 070456.         

7.  Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Επισμηναγός (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλέφ. 6983 503377.

Μετά τιμής
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δημήτριος Ρώτας
Επγός (ΥΔΚ)

 

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γεώργιος Θεοδώρου
Τχης (ΠΖ)

 

Facebook