Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών ΠΟΜΕΝΣ, με το έγγραφο https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/772-pomens-amesi-rythmisi-gia-tin-symmetoxi-teknon-stratiotikon-se-paidikoys-stathmoys , ανέδειξε το πρόβλημα που δημιουργείται με τον συνυπολογισμό της εφάπαξ καταβολής του χρηματικού ποσού των αναδρομικών, στο εισόδημα του 2018 σχετικά με την εγγραφή των τέκνων μας στο Πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το σχολικό έτος 2019-2020, που αφορά στους παιδικούς σταθμούς καθώς και στα ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ ΜΕΑ.

Για την επίλυση του ανωτέρω προβλήματος και κατόπιν επικοινωνίας μας με τους αρμόδιους φορείς της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) σας καλούμε να καταθέσετε ένσταση στον ιστότοπο της ΕΕΤΑΑ www.eetaa.gr έως τις 17 Ιουλίου 2019, είτε έχετε πλήρη φάκελο (προκειμένου να αυξηθούν τα μόρια σας), είτε σας έχουν απορρίψει λόγω αυξημένου εισοδήματος άνω του ορίου, το ύψος του οποίου φυσικά προέκυψε λόγω του συνυπολογισμού των αναδρομικών..

Στην ένσταση σας θα επικαλείστε την παράγραφο 1 το άρθρου 47 του Νόμου 4609/2019 όπου αναφέρεται:

«1.  Ειδικά για την καταβολή πάσης φύσεως κοινωνικών επιδομάτων, παροχών ή οικονομικών ενισχύσεων και την εφαρμογή λοιπών προγραμμάτων και δράσεων κοινωνικής ή προνοιακής πολιτικής από τους φορείς του δημόσιου τομέα, τα εφάπαξ χρηματικά ποσά που καταβλήθηκαν στους δικαιούχους των άρθρων 10 έως 15 του ν. 4575/2018 (Α΄ 192) δεν συνυπολογίζονται στο εισόδημα του φορολογικού έτους 2018, εφόσον το ύψος του αποτελεί κριτήριο για τη χορήγηση ή την εφαρμογή τους».

 Ενδεικτικό παράδειγμα Ένστασης

Παρακαλώ όπως σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Νόμο 4609/2019, να μην μου συνυπολογιστεί το χρηματικό ποσό της εφάπαξ καταβολής (αναδρομικά ενστόλων), που μου καταβλήθηκε, στο εισόδημα του φορολογικού έτους 2018,   σχετικά με την εγγραφή του/των παιδιού/παιδιών μου  στο Πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το σχολικό έτος 2019-2020, που αφορά στους παιδικούς σταθμούς καθώς και στα ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ ΜΕΑ.   Συγκεκριμένα στην Παρ. 1 του  Άρθρου 47 του Νόμου 4609/2019  σχετικού προβλέπεται:

” 1. Ειδικά για την καταβολή πάσης φύσεως κοινωνικών επιδομάτων, παροχών ή οικονομικών ενισχύσεων και την εφαρμογή λοιπών προγραμμάτων και δράσεων κοινωνικής ή προνοιακής πολιτικής από τους φορείς του δημόσιου τομέα, τα εφάπαξ χρηματικά ποσά που καταβλήθηκαν στους δικαιούχους των άρθρων 10 έως 15 του ν. 4575/2018 (Α΄ 192) δεν συνυπολογίζονται στο εισόδημα του φορολογικού έτους 2018, εφόσον το ύψος του αποτελεί κριτήριο για τη χορήγηση ή την εφαρμογή ”.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δημήτριος Ρώτας
Επγός (ΥΔΚ)

 

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γεώργιος Θεοδώρου
Λγος (ΠΖ)

 

Facebook