Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ. Γενικοί Γραμματείς, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

1. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, με αφορμή του (γ) σχετικού εγγράφου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕΣ.), για άλλη μία φορά βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να διεκδικεί για τους Στρατιωτικούς, το αυτονόητο δικαίωμα χρήσης ευεργετικών μέτρων που απολαμβάνουν άλλες συναφείς ομάδες πολιτών. Τα μέτρα αυτά απορρέουν από σαφή νομοθετική ρύθμιση αλλά δυστυχώς για ανεξήγητο λόγο ή εξαιτίας της ολιγωρίας κάποιων, δεν εφαρμόζονται για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ).

3. Συγκεκριμένα, το Μεταφορικό Ισοδύναμο δικαιούνται όλοι οι πολίτες των παραμεθόριων νήσων όπως προβλέπει ο (α) σχετικός νόμος αλλά και οι στρατιωτικοί που υπηρετούν σε αυτές σύμφωνα με την προσθήκη που επέφερε ο (β) σχετικός όμοιος. Η ηλεκτρονική όμως πλατφόρμα εγγραφής που δημιουργήθηκε γι αυτό το σκοπό απορρίπτει τις αιτήσεις των συναδέλφων θεωρώντας τους κατοίκους άλλων περιοχών και στερώντας τους το ανωτέρω δικαίωμα.

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ. Γενικοί Γραμματείς, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

3. Το έμψυχο δυναμικό των Ε.Δ. αποτελεί την αιχμή του δόρατος της πολεμικής μηχανής της χώρας και οφείλει να απολαμβάνει άοκνα τις ευεργετικές παροχές που δικαιούται προσηλωμένο στο καθήκον του. Δεν είναι δυνατόν η ολιγωρία και η αδιαφορία κάποιων υπηρεσιακών παραγόντων, οι οποίοι δεν έχουν εναρμονιστεί με τις επιταγές του νόμου να αποβαίνουν εις βάρος των συναδέλφων μας, αποστερώντας τους σημαντικές ευεργετικές παροχές. Για το λόγο αυτό, ζητούμε την άμεση συνεργασία των εμπλεκόμενων Υπουργείων προς εξεύρεση λύσης και προς αποκατάσταση του αισθήματος δικαιοσύνης και ισονομίας των συναδέλφων.

4. Εισηγητής θέματος, Τομεάρχης Μέριμνας Προσωπικού Ασμχος (ΕΑ) Κυριάκος Αυγερινός, τηλ. 6983515236.

5. Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Επισμηναγός (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλ. 6983503377.

 

Μετά τιμής
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δημήτριος Ρώτας
Επγός (ΥΔΚ)

 

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γεώργιος Θεοδώρου
Λγος (ΠΖ)

 

Facebook