Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

  1. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – Π.ΟΜ.Ε.Ν.Σ., μετά από το (γ) σχετικό αναδεικνύει το θέμα Μοριοδότησης Στελεχών που υπηρετούν στη Φρουρά Ιωαννίνων.
  1. Η Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ. επανέρχεται στο θέμα της μοριοδότησης των Στρατιωτικών που υπηρετούν στην φρουρά Ιωαννίνων, ειδικά και ενόψει των μεταθέσεων 2020 ώστε να τονιστεί για άλλη μια φορά η αδικία που βιώνουν οι στρατιωτικοί που υπηρετούν στην εν λόγω φρουρά. Η αδικία αυτή γίνεται μεγαλύτερη όταν βλέπουμε την τελευταία τριετία να αυξάνονται τα μόρια σε πολλές περιοχές ακόμη και του εξωτερικού, σε αντίθεση με  περιοχές της παραμεθορίου της Ηπείρου( του Δήμου Ιωαννίνων και του Δήμου Πωγωνίου),  που παραμένουν μειωμένες.
  1. Η Φρουρά Ιωαννίνων περιλαμβάνει τους Στρατιωτικούς που υπηρετούν όχι σε έναν αλλά σε  δύο  Δήμους  της Ηπείρου, τον Δήμο Ιωαννίνων και τον Δήμο Πωγωνίου, όπως αναγράφεται και στις υπεύθυνες δηλώσεις φρουράς προτίμησης έτους 2020 των Στελεχών,  ο  οποίος σε όσα χαρακτηριστικά  αναφέρει το ΥΠΕΘΑ στην απάντησή του σε σχετικό έγγραφο της  Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ (κλιματολογικά, απόσταση από μεθόριο, υποδομές, μέσα μεταφοράς, πληθυσμός, τουρισμός) μειονεκτεί σημαντικά απέναντι στους Δήμους  Φλώρινας και Καστοριάς  ενώ  οι Στρατιωτικοί που υπηρετούν εκεί, λαμβάνουν τα εξαπλάσια μόρια από την Φρουρά Ιωαννίνων!
  1. Η αδικία αυτή λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις αν λάβουμε  υπόψη ότι οι Στρατιωτικοί που υπηρετούν στην Φρουρά Ιωαννίνων λαμβάνουν λιγότερα μόρια και από τους συναδέλφους τους που υπηρετούν στην Αθήνα (λαμβάνουν τα υπερδιπλάσια) αλλά και της Χαλκίδας (λαμβάνουν τα πενταπλάσια) κάτι που ενώ αναφέρθηκε στην πρώτη επιστολή για το θέμα της μοριοδότησης δεν δόθηκε καμιά απάντηση από το ΥΠΕΘΑ .

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

  1. Κατόπιν των παραπάνω και προκειμένου να αποκατασταθεί η οφθαλμοφανέστατη αδικία για τα Στελέχη που υπηρετούν στη Φρουρά Ιωαννίνων η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – Π.ΟΜ.Ε.Ν.Σ., προτείνει τη τροποποίηση του (β) σχετικού ώστε η εν λόγω Φρουρά να συμπεριληφθεί στην αντίστοιχη  τουλάχιστον κατηγορία που ανήκουν οι Φρουρές Καστοριάς και Φλώρινας .
  2. Ευελπιστούμε, στην εξέταση του θέματος και στην ανάληψη εκ μέρους σας ενδεδειγμένων νομοθετικών πρωτοβουλιών.
  1. Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Διοικητικών Θεμάτων & Προσωπικού: Ταγματάρχης (ΠΖ) Παπαθανασίου Γεώργιος , τηλ. 6937023598.

 Μετά τιμής
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δημήτριος Ρώτας
Επγός (ΥΔΚ)

 

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γεώργιος Θεοδώρου
Τχης (ΠΖ)

 

Facebook