Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

1. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων στρατιωτικών – ΠΟΜΕΝΣ με το (α) σχετικό έγγραφο της (https://www.pomens.gr/enimerosi/deltia-typou/965-pomens-ti-symvainei-me-tin-katargisi-ton-oikonomikon-ypiresion-perifereias-ipeirou), είχε αναδείξει το μείζον πρόβλημα που θα δημιουργούσε η απόφαση της ΓΕΣ/ΔΟΙ (Διεύθυνση Οικονομικού) να προβεί στην αναστολή λειτουργίας του Κεντρικού Ταμείου Στρατού (ΚΤΣ) Βέροιας και των Παραρτημάτων των Υποταμείων, Ιωαννίνων και Κοζάνης, από το καλοκαίρι του 2020, προφασιζόμενη λόγους «αναδιοργάνωσης» των οικονομικών υπηρεσιών του Στρατού Ξηράς.

2. Συγκεκριμένα είχαμε επισημάνει ότι η υλοποίηση της παραπάνω απόφασης, θα είναι ικανή να επιφέρει σειρά προβλημάτων  στους στρατιωτικούς που υπηρετούν, κυρίως στις περιοχές των Ιωαννίνων, Άρτας, Θεσπρωτίας και Δυτικής Μακεδονίας. Ειδικότερα, η περιοχή της Ηπείρου και ιδιαίτερα των Ιωαννίνων, πλήττεται από το «μέτρο» αυτό, καθώς πλήθος στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού αλλά και αποστράτων που υπηρετούν στην περιοχή θα αναγκαστεί να εξυπηρετείται από τις οικονομικές υπηρεσίες του ΚΤΣ Λάρισας…!

3. Δυστυχώς όπως μας επισημαίνεται στο (β) σχετικό έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου (ΕΣΠΕΗΠ), λίγες ημέρες πριν το οριστικό κλείσιμο του Υποταμείου Ιωαννίνων, επιβεβαιώνονται ήδη οι ανησυχίες μας καθώς μεγάλος αριθμός στελεχών που υπηρετεί στις εφοδιαστικές υπηρεσίες των Μονάδων της Ηπείρου, αναγκάζεται να μετακινείται αυθημερόν με υπηρεσιακά μέσα, στην πόλη της Λάρισας για την εξυπηρέτηση των υπηρεσιακών αναγκών με ότι αυτό συνεπάγεται τόσο για το λειτουργικό κόστος και τις χαμένες εργατοώρες που καλείται να πληρώσει η Υπηρεσία όσο και για την ασφάλεια των συναδέλφων μας.

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

4. Από όλα τα παραπάνω, είναι προφανές ότι το κλείσιμο του ανωτέρω Ταμείου και των Υποταμείων, προκαλεί ήδη σειρά προβλημάτων στους στρατιωτικούς της περιοχής και αυξάνει αντί να μειώνει,  τα λειτουργικά κόστη της Υπηρεσίας. Καλούμε λοιπόν την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ να αναθεωρήσει την υπόψη απόφαση της ΔΟΙ/ΓΕΣ για την αναστολή λειτουργίας αυτών, έτσι ώστε να μην μείνει χωρίς οικονομικές υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων, η Περιφέρεια Ηπείρου.

5. Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Επισμηναγός (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλέφ. 6983503377.

Μετά τιμής
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δημήτριος Ρώτας
Επγός (ΥΔΚ)

 

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γεώργιος Θεοδώρου
Τχης (ΠΖ)

 

Facebook