ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

 

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Η ΠΟΜΕΝΣ πρώτη έθεσε το ζήτημα του διαλόγου και της συναίνεσης μεταξύ των Ενώσεων, προκειμένου να υπερβούμε το παρελθόν και να δυναμώσει η φωνή των εν ενεργεία στρατιωτικών.

Η ΠΟΜΕΝΣ και οι Ενώσεις της, στο διάλογο αυτό, δεν έθεσαν καμία προϋπόθεση και κανένα προαπαιτούμενο, γιατί θεωρούμε ότι το πρώτο βήμα πρέπει να είναι η μεταξύ μας δια ζώσης επικοινωνία.

Η ΠΟΜΕΝΣ δεν ζήτησε, ούτε πρότεινε “μεσάζοντες”,  “διαιτητές” ή “ανεξάρτητες αρχές.

Η ΠΟΜΕΝΣ δεν έθεσε ως προϋπόθεση να αποσυρθούν οι ανώνυμες ή ψευδώνυμες καταγγελίες ή οι αγωγές και καταθέσεις σε βάρος των στελεχών της, ούτε έβαλε τις ανόμοιες περιπτώσεις ατομικών υποθέσεων ή υποθέσεων που δεν αφορούν καν στρατιωτικούς “στο ίδιο τσουβάλι” με τις μεταξύ μας εκκρεμότητες.

Η ΠΟΜΕΝΣ δεν αμφισβήτησε τις Διοικήσεις που έχουν εκλέξει οι συνάδελφοι και έχουν εκλεγεί από επίσημα πρακτικά που φέρουν την σφραγίδα των αρμόδιων Πρωτοδικείων, αλλά απευθύνθηκε σε αυτές.

Η ΠΟΜΕΝΣ δεν επεδίωξε καμία “κοκορομαχία” με δημόσιες αντιπαραθέσεις και τακτικισμούς.

Η ΠΟΜΕΝΣ ζήτησε μόνο να υπάρξει απευθείας διάλογος με φυσική παρουσία, οργανωμένα και θεσμικά, και να τεθούν όλα τα ζητήματα που εκκρεμούν μεταξύ των εμπλεκομένων. Μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει συζήτηση, να επιλυθούν οι όποιες εκκρεμότητες και να υπάρξει ένα νέο ξεκίνημα.

Το ποιος θέτει σωρεία “προϋποθέσεων” και τορπιλίζει με “τακτικισμούς” τον διάλογο, πριν καν ξεκινήσει, είναι πλέον εμφανές στο σύνολο των στρατιωτικών.

 Ωστόσο, δεν πτοούμαστε. 

Η πρότασή μας παραμένει ανοιχτή και σας καλούμε το προσεχές χρονικό διάστημα να βρεθούμε δια ζώσης, να θέσουμε και να συζητήσουμε όλα τα θέματα που εκκρεμούν μεταξύ μας αλλά και τα προβλήματα που απασχολούν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

                 Δεν έχουμε το δικαίωμα, να χαθεί αυτή η ευκαιρία. Είναι απαίτηση όλων των συναδέλφων μας.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δημήτριος Ρώτας
Ασμχός (ΥΔΚ)

 

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γεώργιος Θεοδώρου
Τχης (ΠΖ)

 

Facebook