ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δημοσιεύθηκε τελικώς η πολυαναμενώμενη ΚΥΑ για την καταβολή της νυχτερινής αποζημίωσης. Όπως προκύπτει, το τελικό κείμενο περιέχει όλες τις στρεβλώσεις, παραλείψεις, περικοπές και περιορισμούς που φοβόμασταν και τις οποίες η Ομοσπονδία μας επεσήμανε άμεσα μόλις είχε λάβει γνώση του προσχεδίου. Δυστυχώς το τελικό κείμενο δεν έλαβε υπόψη του τις παρατηρήσεις και προτάσεις μας με αποτέλεσμα να εισάγονται ένα πλήθος αδικιών και τελικώς να αλλοιώνονται οι προβλέψεις του ίδιου του νόμου.

Η Ομοσπονδία μας προσφεύγει άμεσα στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να ακυρωθούν όσες ρυθμίσεις της ΚΥΑ αποκλίνουν από τις προβλέψεις του νόμου, περιορίζοντας τις περιπτώσεις χορήγησης αποζημίωσης και «πετσοκόβοντας» τις ώρες που αποζημιώνονται ήδη από την πρώτη 24ωρη υπηρεσία.

Παράλληλα, όλοι οι στρατιωτικοί συνεχίζουμε τη διεκδίκηση των νυχτερινών μέσω ομαδικών αγωγών για τα παρελθόντα έτη, για τα οποία δεν περιλήφθηκε καμία πρόβλεψη στην ΚΥΑ. Όπως είναι γνωστό, όσοι διεκδίκησαν μέσω της Ομοσπονδίας μας έχουν ήδη δικαιωθεί και ορισμένοι έχουν αρχίσει να πληρώνονται για τα πρώτα έτη της διεκδίκησης (2017-2018). Παράλληλα, ήδη ξεκινούν να εκδικάζονται οι αγωγές που αφορούν τα μεταγενέστερα έτη (2019-2020), ενώ είναι σε εξέλιξη και η συλλογή δικαιολογητικών για τη διεκδίκηση των ετών 2021 και 2022.

Όπως έχουμε κατ’ επανάληψη τονίσει, καμία ώρα νυχτερινής εργασίας δεν πρέπει να παραμείνει απλήρωτη.

 

Μετά τιμής
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δημήτριος Ρώτας
Ασμχός (ΥΔΚ)

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δημήτριος Ρώτας
Ασμχός (ΥΔΚ)

 

Facebook